sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Geisha-banaanikakku


Viikonloppuna meillä vietetään esikoisen 8-v synttäreitä, ja niitä ajatellen aloitin tänään leipomisen. Pakasteeseen tietenkin.

Joulupukin tuomasta Juhlaleivonnaiset-kirjasta (Ulla Svensk) halusin kokeilla tätä kakkusta, ja hyvin se onnistuikin. Maku oli ainakin mun mieleeni, tosin se geisha ei siinä juurikaan maistunut, banaani enemmänkin. Olisikohan pitänyt laittaa vähän pienempi banaani..hmm.
Mutta tosiaan, kannatti tehdä!

Lisäys jälkikäteen: Seuraavana aamuna kakun maut olivat tasoittuneet, eikä banaani ollut enää niin hallitseva. Suklaankin jo erotti seasta. Olin liian malttamaton, kun eilen piti päästä heti maistelemaan!  Hyvää tämä on edelleen. Onneksi jo pakastin kakun, etten napsi enempää... :)

200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 dl kermaviiliä
100g Geisha-suklaata
1 iso banaani


Koristeluun valkosuklaata


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kermaviilin kanssa vuorotellen massaan. 
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu suklaa ja survottu banaani.


Paista kakkua voidellussa ja jauhotetussa vuoassa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1h.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku.


Sulata valkosuklaa ja koristele sillä.



Tarkoitus oli tänään vielä väkertää muffinseja, mutta sitten tajusin että vuoat on vähissä ja kauppaan en millään jaksanut enää lähteä. Jospa huomenna. Kokeilin itelleni uutta jäädykeohjetta, mutta siitä myöhemmin lisää, jos on onnistunut versio. :)

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä kaakkusta, jälleen kerran :) <3. Ja blogin yleisilme on ihanan energinen ja värikäs <3!

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuullostaa herkulliselta! Voi kunpa minunkin kohdalleni jostakin osuisi tuommoinen nätti sydänvuoka.

    VastaaPoista