torstai 6. tammikuuta 2011

Mansikka-suklaaleivokset



Tämä ohje löytyi Seura-lehteä (20/2010) selaillessani, ja oli ihan pakko napata talteen. 
Ja tämä oli aivan sairaan hyvää! 2/3 lapsista tykkäs myös.

Tätä oli kiva viedä töihin kahvipöytään Loppiaisen kunniaksi. Tosin mä olin taas unohtanut, mikä tuon loppiaisen virallinen merkitys on. Muuta kuin että joulunaika loppuu siihen. Piti sitten tarkistaa Wikipediasta, joka tiesi että:
Loppiainen (myös teofania tai epifania) on kristillinen juhlapäivä joka päättää joulunpyhät. Sitä nimitetään myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi, ja se on todennäköisesti joulua vanhempi kristillinen juhla.


Alkuperäisessä  ohjeessa marjana oli vadelma, mutta tein tosiaan mansikasta. Voishan tuohon laittaa vaikka mustikkaa, jos siltä tuntuu.
Pohjan ohje on 25x30 cm uunipellille. Omani on isompi, joten levittelin taikinan suunnilleen tuon kokoiselle alueelle. Taikina on sen verran paksua, että pysyy leviämättä paikoillaan. 
Seuraavalla kerralla teen 1,5 kertaisena niin tulee kunnolla pellillinen.

Pohja:
150g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Väliin:
400g pakastevadelmia
½dl vettä
½dl hillo-marmeladisokeria
1rkl perunajauhoja
Päälle:
200-250g tummaa suklaata (Itse käytin Fazerin Sinistä)
200g maustamatonta tuorejuustoa
strösseleitä tai nonparelleja


Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita seos tasaiseksi.
Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun tasaiseksi levyksi. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia.
Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan. Tasoita tarvittaessa reunat.

Pohjan paistuessa tee täyte.
Laita kaikki täyteainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Anna jäähtyä. ( Mansikat olivat sen verran isoja, että rikoin niiden rakennetta haarukalla samalla.)

Levitä mansikkatäyte toisen levyn päälle ja aseta toinen levy päällimmäiseksi.

Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä silloin tällööin sekoittaen. Ota kattila pois levyltä, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin.
Levitä kuorrutus levyn päälle, ripottele pinnalle koristeet.
Anna hyytyä jääkapissa. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.




5 kommenttia:

  1. Jopas on taas herkkua.Täytyy ottaa ohje talteen

    Oikein hyvää uutta vuotta teille.

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Täytyy ottaa ohje talteen, jos vaikka itsekin kokeilisin.

    VastaaPoista
  3. Tää kuulostaa ihan siltä että on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Nam, vaikuttaa ihanalta tämäkin!
    Mustikkaista versiota vois kokeilla valkosuklaisenakin :p

    VastaaPoista