maanantai 17. tammikuuta 2011
Tiikerikakku kinuskilla ja lakritsilla höystettynä
Eilisen ongelmiin kuului jääkaapissa lojuvat lakritsi- ja kinuskikastikepurkit. Niille piti keksiä jotain käyttöä tai heittää pian roskiin. Ja kun molemmat mummut on opettanu, että ruokaa ei saa heittää hukkaan, niin johonkin ne piti saada tukittua. :)
Tulipa sitten mieleeni kokeilla tiikerikakkua noilla maustettuna. Kannatti! Jere tykkäs hurjasti, ja minä samoin. Kakusta tuli ihanan mehevää ja hyvää.
Tiikerikakku
200 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
n.1dl kinuskikastiketta + 0,5 dl maitoa/kermaa
n. 1,5 dl lakritsikastiketta
(tavalliseen Tiikerikakkuun 1dl maitoa ja 2 rkl kaakaojauhetta.)
Vaahdota voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää maito/kerma vuorotellen jauhojen kanssa.
Ota 1/3 massasta, lisää siihen lakritsikastike. (Tavallisessa kakussa kaakaojauhe.)
Lisää kinuskikastike 2/3 massaa.
Laita massat voideltuun vuokaan kerroksittain, tumma massa keskimmäiseksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi namskista! Ihanan näköistä <3
VastaaPoistaOn kyllä komea kakku, niin hyvin kohonnutkin.
VastaaPoistaIhanan kuulonen ohje!! Tulee testaukseen ehdottomasti, meillä kaikki lakritsijutut tekee kauppansa!! :)
VastaaPoista