perjantai 26. marraskuuta 2010

Suloisen suklainen After Eight-kakku



Tällä viikolla pikkujouluiltiin lastenpikkujoulut. Paikalla oli ystäviä lastensa kanssa, ohjelmassa herkuttelua, lasten leikkimistä, aikuisten juttelua ja tietysti tonttu vieraili vaivihkaa terassilla tuoden pussin josta joka lapselle löytyi pieni paketti. Aika vilskettä, kun lapsia oli yhteensä 12, mutta kummasti sopivat leikkimään yhdessä, ei tapeltu.

Tämä suklaakakku oli kyllä kahvipöydän suosikki. Ja syrjäytti mun entisen lempparikakun jota meillä on ollut jo monena jouluna. Tänä vuonna taidan tehdä tätä.
Ohje löytyi Jauhot suussa-blogista.
Alunperin ohje on tarkoitettu 22 cm:n vuokaan, mutta koska en sellaista omista, tungin sen 20 cm:n vuokaan. Paistoaikaa pidensin, ja silti kakku oli aika tutiseva jatytisevä keskeltä. Mutta koska tein pohjan hyvissä ajoin etukäteen, päättelin että kylläpä se pakastimessa kiinteytyy, ja niinhän se menikin. :)

Pohja:

175g tummaa suklaata (laitoin Fazerin Sinistä)
175g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
1 dl vehnäjauhoja
 

  1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen.
  2. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokeri. Anna jäähtyä hieman.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää myös jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  6. Sekoita vaahto suklaaseokseen.
  7. Kaada taikina voideltuun (irtopohja)vuokaan.
  8. Paista 175°C:ssa n. 20 min. Kakku saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi.
  9. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrutus:
25g voita
1 dl kermaa
200g After Eight -suklaita

  1. Sekoita voi, kerma ja suklaat kattilassa.
  2. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Suklaan sulettua siirrä kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jähmetä ennen kakun päälle kaatamista.


9 kommenttia:

  1. Tän on oltava hyvää! *slurps*

    VastaaPoista
  2. Vesi valuu täällä minulta suusta, nams mikä komistus :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Vieläkö sitä olis pala? :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista. :)
    Tämä oli kyllä syntisen hyvää...muidenkin mielestä. Lautaselle jäi yksi pala, kun juhlat oli ohi.

    VastaaPoista
  5. En ihmettele ettei kakkua juurikaan jäänyt!! Näyttää niin hyvältä!!!

    VastaaPoista
  6. Näyttää ihan tosi hyvälle.. :P

    VastaaPoista
  7. Siis tämä kakku on todellakin pala taivasta meille suklaan ystäville! Kannattaa kokokeilla!

    VastaaPoista
  8. Tästä tuli mun suosikki! Tällä ohjeella sulattaa kovemmankin sydämen, iskee takuuvarmasti. Mielettömän hyvää!

    VastaaPoista