sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Jouluinen pipari-suklaapulla








Tämä viikko on mennyt aika moisessa kiireessä, kaikenlaista puuhaa on ollut, ja olen yrittänyt leipoa maanantaina olevia lasten pikkujouluja varten, mutta niistä sitten myöhemmin, kun saan kuvat koneelle.
Yhtenä iltana tein Jeren ja Iidan kanssa pullaa ja pipareita sekä molempia yhdistettynä.
Pullataikina ihan pussinkyljestä löytyvällä perusohjeella.

Teimme yhden korvapuustilevyn, jonka päälle sipaistiin ohuesti voisulaa, sen päälle suklaarouhetta (Fazerin sinistä) ja sen jälkeen ohueksi kaulittu piparitaikinalevy. Sitten kääritään samoin kuin korvapuustit. Namskis!



Tämä ohje Myllyn Parhaalta. Laitan näkymään tuon tavallisen korvapuustiohjeen, vaikka taviksia ei tällä kertaa tehtykään. :) Mä en kyllä saa tukittua pullataikinaan 14 dl jauhoja, 12 tais sopia tällä kertaa.


½lmaitoa 

50ghiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

1 tlsuolaa

2dlsokeria

1rklkardemummaa

1muna
14 dl vehnäjauhoja (n. 900 g)
100gvoita tai margariinia






Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, kuivahiiva n. 42 asteiseen..Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 50x50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \.
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.






 En tiiä mitä ihmettä tämä blogger taas piruilee, kun tekstiä ja kuvia ei saa kunnolla sinne minne haluais...ärsyttää.Piti laittaa vielä lähikuva piparipullista ja tavallisista pikkupullista joita sitten väännettiin lopusta taikinasta. Ne on sellaisia, joista meillä tykkää kaikki lapset. Mutta eletään nyt sitten ilman kuvia kun mikään ei mene millään sinne mihin kuuluis. Kuvat jää kaikki ylös ja teksti poukkoilee miten sattuu.. Rasittava kapistus tämäkin, kun ei toimi niin kuin mä haluan! ;)

Mukavaa sunnuntaita kaikille ja kiitokset edellisten postausten kommenteista! <3 























7 kommenttia:

  1. Näitä täytyy kyllä tehdä tässä joulun alla, nam!

    VastaaPoista
  2. Piparipullat ovat minulta vielä kokeilematta, pitäis kyllä tehdä, kun kuulostavat niin hyviltä!!

    VastaaPoista
  3. Kokeiltava jouluksi.Kyllä kuulostaa niin makealta.

    Sinä oot kyllä kova leipuri ja ruuanlaittaja.Meikäläinen aina sitä samaa vanhaa evästä vaan laittaa.

    Mukavaa uutta viikkoa.

    VastaaPoista
  4. Ai mitä herkkua! En hirveesti tykkää niistä, joihin laitetaan pipari päälle, mutta nämä kuulostavat ihanilta :p

    VastaaPoista
  5. Nam! Tuoretta pulla ei oikein mikään leivonnainen voita. Ja pullan tuoksu :)
    Oot laittanu kivan uuden pohjan sivuillesi. Siitä tulee taas lisää kivaa jouluntunnelmaa :)

    VastaaPoista
  6. Nam, nää on varmasti tosi hyviä! ^_^

    VastaaPoista
  7. Ai nämä olis herkkuja, ovat muhkean hyvän näköisiä :)

    Leppoisaa viikonloppua ja kiitos kun kävit blogissani ,kauniisti kommentoimassa ♥

    VastaaPoista