torstai 19. elokuuta 2010

Uskomatonta tuuria, sekä lättyjä polttaisten (eli nokkosten) kera



Pari postausta sitten ihmettelin kun voitin arvonnassa, kerroinkin järjettömän huonosta tuuristani tuollaisissa jutuissa. Hämmästykseni olikin siis TODELLA suuri, kun voitin Piian juttujen arvonnassa tälläisen aivan upean Tupperware palkinnon! Suuret kiitokset vielä Piialle, näille on aivan taatusti paljon käyttöä!

Tuota kermanvatkauskippoa oli ihan pakko kokeilla heti. Joten ei muuta kuin lättyjä paistamaan! Lapset saivat heilutella purkkia kukin vuorollaan, ja hyvää kermaahan siitä tuli. :)
Tein sekä tavallisia lättyjä, että nokkosilla höystettyjä.
Yliennakoluuloinen esikoinen sai hepulin kun kuuli että joutuu maistamaan edes pienen palan polttaislättyjäkin, mutta alashan se vaan meni. :) Poika taisi pelätä, että koko suu kärvähtää... ;)
Jopa mieheni, joka ei yleensä lättyihin koske, söi noita useamman.
Lisukkeena oli siis kermaa, mustikoita ja vadelmahilloa. Kuvat näpsäisty kiireen keskellä, ennen kuin katosivat nälkäisiin suihin.

Nokkosia keräsin edellisviikolla mummulareissulla. Meillä niitä ei kasva, mikä tuntuu aika kummalta...kun on tottunut että niitä nyt löytyy aina! Mutta tälläisellä alueella tontilla ei ole sellaista ylimääräistä tilaa, että siellä nokkoset rehottaisivat...paitsi ehkä mun kukkapenkissä, mutta ei sielläkään niin paljon, että niistä lättyihin asti olisi. :)
Joka tapauksessa, npin lehdet irti, keitin niitä n.10 minuuttia. Sitten valutin siivilässä, napsin saksilla pieneksi silpuksi ja pakastin pienissä annospusseissa.  Yhtään en osaa sanoa, paljonko niissä oli, en punninnut. Silmämääräisesti arvioin sopivan annoksen...

Lätyt tällä ohjeella, toiseen taikinaan en laittanut vaniljasokeria, mutta lisäsin nokkossilpun.

0,5 l maitoa
1 muna
n. 1rkl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria
ripaus suolaa
loraus öljyä
n. 3-4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Paista pannulla molemmilta puolilta. Tarjoa vaikkapa kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Pahoittelut vinossa olevista kuvista, ei onnistu nyt näillä yövuoron sumentamilla aivoilla saamaan niitä oikein päin...


5 kommenttia:

  1. Muistahan Sumi laittaa lotto vetämään, nyt kun on tuurit kohillaan! :-D
    Nami, heti rupes maistumaan lätty suussa..en oo hetkeen lättyjä paistanutkaan, sä varmaan jälleen kerran innoitit niin että tänä iltana meillä tuoksuu lätyt:)

    VastaaPoista
  2. On kyllä sulla on nyt tuuria.Hieno palkinto.Ja eikös tupperwaren tuotteet ole vielä aika arvokkaitakin.

    Olipas kiva tietää nokkosten laitto ohje,voisin joskus kokeilla.Meillä mökilläpäin on nokkosia jonkun verran.Kävisi varmaan sämpylöihinkin.
    Mekin päästiin lettuja maistamaan,kun anoppi oli paistanut ison kasan ja kutsui kahville.Kyllä ne maistuikin hyvälle,vähän liian hyvälle,tuli syötyä useampi.

    Luin noita edellisiä postauksia,pitäisi katsoa löytyykö täältäpäin tuota maitoa,en ole koskaan kyllä älynnyt katsoa.Vaikka on varmaan paljon tuotteita mitä meikäläinen ei vaan älyä,olen niin jämähtänyt samoihin kaavoihin leipomisesssa ja ruuanlaitossa.

    Oikein mukavaa yövuoroa sinulle.Ja viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Hyvä että kipoilla on käyttöä. Se on turvallinen tapa antaa lasten tehdä kermavaahtoa :)

    Kylläpäs alkoi tekemään lettuja mieli!

    Koittakaa parantua flunssasta koko perhe.

    VastaaPoista
  4. Onpa sinullakin käynyt hyvä tuuri! Miekin olen nyt ollut onnettaren suosiossa, sain juuri kolmannen blogipalkinnon lyhyen ajan sisällä!

    Letut on kyllä aina välillä hurjan hyviä. :)

    VastaaPoista
  5. Koko kesän on pitänyt ottaa ja kokeilla tehdä nokkosista lettuja tai muuta syötävää ja niitä kerätä pakkaseen talven varalle... aika heikoin tuloksin. :I
    Mutta siis, niin hyviltä kyllä nuo lettuset näyttävät. Nams! :D

    VastaaPoista