Alkuperäisessä ohjeessa tähän laitetaan raastettua omenaa. Mutta kun tuota itse tehtyä omenahilloa nyt kerran on, niin päätin kokeilla sitä tähän. Hyvin onnistui!
Tämä omena-aika on kyllä niin ihanaa, meillä on syöty jo hurjat määrät mummulan puiden omppuja. Omista puista ei vielä tule mitään... Se rusakon talvella järsimä puukin on kasvattanut pitkät oksat, joten en viitsinyt kaivaa sitä irti maasta. Katsotaan ajan kanssa, tuleeko siitä omppuja tuottava puu.
Nyt alan raivaamaan tätä huushollia ennen iltavuoroon menoa. Huhheijaa, tarvisin kotitontun tai pari, ei tämä torppa muuten pysy minkäänlaisessa kunnossa.
150g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia (tai kardemummaa)
2 dl omenasosetta (tai 3dl karkeaa omenaraastetta)
1 dl maitoa
Kuorrutus:
50g voita
4dl tomusokeria
2 rkl maitoa
Koristeeksi mantelirouhetta.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä omenaraasteen ja maidon kanssa.Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Voit paistaa kakun myös tasapohjaisessa pyöreässä tai sydämenmuotoisessa vuoassa.
Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 55-60 minuuttia.
Jos paistat tasapohjaisessa vuoassa, paistoaika on n. 65-70 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita se tomusokerin ja maidon kanssa. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Heittele äkkiä mantelirouhe päälle. ennen kuin kuorrutus jähmettyy.
Suureksi yllätyksekseni sain toisenkin tunnustuksen, Meikulta. Hurjan paljon kiitoksia!!! Tälläinen piristää niin kovasti, ja motivoi jatkamaan kun kuulee, että joku löytää blogistani jotain kivaa. :)
Laitan tämän eteenpäin näihin ihaniin, herkullisiin ja inspiroiviin blogeihin:
Made in my kitchen
Suvin kakkuja
Herkkujen taikaa
Marsipaaniperhonen
Makunautintoja Mimmin keittiöstä
Vaahteran luomukset
Vilkkilä
Jaa, vielä nuo 7 asiaa itsestä...
1. Aion aloittaa taas kerran terveellisemmän elämän.
2. Uhkailen lapsia jo nyt sanomalla "Tontut kurkkii jo ketkä on kilttejä." Eli taidan olla kamala.
3. Toivon voittavani lotosta "edes" parisataatuhatta....
4. 1.9. aloitan osittaisen hoitovapaan, eli työaika (ja palkka) putoaa, vapaapäiviä on 9 3vk listassa.
5. Tämä flunssa ei ilmeisesti koskaan hellitä, yskin pääni kipeäksi.
6. En voisi elää ilman kirjoja, aina on vähintään yksi kirja kesken.
7. Mieleni tekisi kokeilla jotain uutta suklaakakkureseptiä...
Onnittelut tunnustuksesta.Ihan paikallaan,ja paikalleen tuli.
VastaaPoistaMukavalta kuulostaa osittainen hoitovapaa,antaa se hiukan enemmän vapaata hoitaa omia hommiansa.Olin itsekin silloin kun muksut oli pieniä samaisella vapaalla,mutta tein kuusituntista päivää.Sekin oli mukavaa.
Lottovoittoa,edes pientä,täälläkin odotetttais.Itse en tosin lottoa,mutta isännällä on oma sama rivi joka viikkoa.
Tontut kurkkii myös äitiä,joten ei saa uhitella lapsille.Kyllä se on joskus ihan hyvä vähän olla kamala,että saa jotain järjestystä.
Ihana herkku taas.Yritin olla sitä katsomatta,mutta pakko on vaan myöntää,että nams.Itse tein eilen puolukkapiirakkaa,löysin siivotessa vanhan ohjeen,hain kyllä pakkasesta puolukat.
Mukavaa loppuviikkoa.Paranemista toivottelen,sitkeä taitaa flunssa olla.
Samaa mieltä, että kyllä olet tunnustuksesi ansainnut! :) Ja kiiiitos että lähetit sen minulle eteenpäin, kyllä tuli hyvä mieli :)
VastaaPoistaTämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta ohjeelta!
VastaaPoistaKaunis kiitos tunnustuksesta.Ilahduttaa! Samantapaista kakkua olen tehnyt ja tykättiin kovasti.
VastaaPoistaTämä on varmaan mehevä, eikä kuivakas kakku, sellaisista tykkään..
VastaaPoistaKiitän kauniisti :)
VastaaPoistaOi että, ihanan näköinen kakku, ja hillon ansiosta varmasti myös tosi mehevä! :)
VastaaPoistaOlet tunnustuksesi ansainnut!
VastaaPoistaJa iso kiitos tunnustuksestasi minulle :)