torstai 12. elokuuta 2010
Herra Hakkarainen-jäädyke (gluteeniton)
Löysin tämän ihanan ohjeen Tigen keittiöstä. Ihanan raikasta ja hyvää, meni kyllä kaikki parempiin suihin.
Tätäkin syötiin neitin synttäreillä, ilma oli tosi kuuma ja hautova joten jäädyke sopi tarjottavaksi paremmin kuin hyvin.
Tästä muotistakin tykkäsin kyllä kovasti! Lapset ttykkäsivät, ja sain sen vielä edulisestikin... Minimanissa oli tarjouksessa 5 euroa, Keskisellä hinta oli yli 15 euroa. Kummallisen iso ero... Mutta tuli aivan sellainen olo, että tuli säästettyä kymppi. :)
Tarvitset:
150g Marianne crush-rouhetta (tai marianne-karkkeja rouhittuna)
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
3dl kuohukermaa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma vaahdoksi erillisessä astiassa.
Yhdistä seuraavaksi mariannemurska muna-sokerivaahtoon, lopuksi lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäädykevuokaan tai silikoniseen kakkuvuokaan ja pakasta mahdollisimman pian, sillä mariannemurska valuu hiljalleen pohjalle.
Anna jäädykkeen olla pakkasessa muutama tunti.
Ota jäädyke sulamaan hieman ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jopas on veikeä kakku.En ole koskaan tehnyt jäädykkeitä,olisi jo kyllä aika kokeilla.Olen kyllä niitä maistanut vieraissa kun ollaan käyty.
VastaaPoistaOllaan menossa tänään(yllätys) mökille,ajattelin tekaista sen kinkkupiirakan mukaan.Se kun tuntui maistuvan,ja hyväähän se olikin.
Teillä alkaa ensimmäinen kouluviikko olla takanapäin.Miten on koulupäivät lähteneet menemään.
Oikein mukavaa viikonloppua.
Ihanan helppo ohje, taidanpa tätä tekaista nyt viikonloppuna. Ihana Herra Hakkarainen!=)
VastaaPoistaMulta ei hakkaraista muottina löydy, mutta Muumi saa luvan kelvata.
Ihanaa viikonloppua!
Hauskan näköinen hakkaraiskakku! Näin helteellä nää jäädyke- ja hyydykekakut onnistuu paremmin kuin ihan perus kermakakut, ainaki mulla ;D
VastaaPoistaKiitos vierailusta blogissani! Linkitän blogisi ja tulen paremmalla ajalla tutkimaan mitä kaikkea ihanaa täältä löytyykään.
VastaaPoista