keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Piknikleipä salamilla ja juustolla






Jeren kanssa on pari kertaa leivottu tätä todella herkullista leipästä.
Suosittelen testaamaan!
Sopii retkelle, herkkunälkään, kahvipöytään, illanistujaisiin...
Jälkikasvun mielestä tämä on "pizzaleipää". :)




Ohje on Leivotaan-lehdestä (2/2012).
Meidän versiosta jätettiin oliivit pois, ei maistu...
Niin ja durumvehnäjauhoja ei ole koskaan meidän kaapista löytynyt.
 Laitoin koko määrän tavallisia kun ei huvittanut kauppaan lähteä. 
En sitten tiedä millaisen eron ne olisivat taikinaan tehneet?





15g hiivaa
3dl vettä 
2rkl oliiviöljyä
1rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sormisuolaa
2,5dl durumvehnäjauhoja
4-5dl vehnäjauhoja

Täyte:

200g mozzarellaa (Cheddar-sulatejuustoa)
150-200g salamia
(1dl kivettömiä oliiveja)
1 ruukku tuoretta basilikaa

Liuota murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää hunaja (tavallinenkin käy), öljy ja suola.
Lisää jauhot taikinaan vähitellen. 
Alusta samalla koko ajan, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.

Muotoile ja kaulitse taikinasta n.1cm paksuinen suorakulmio.
Laita levylle juustosiivut, salami,(oliivit) ja basilika.

Kääri levy rullalle ja taivuta kranssiksi.
Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Anna kohota leivinliinan alla n.30 min.
Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Nosta leipä paistumaan uunin keskitasolle.
Alenna lämpötila 200 asteeseen.
Paista 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä uuniritilän päällä.
Syö ja nauti. ;)



Kiireisen herkuttelijan pala näyttää tältä. :)
Juuri uunista tulleen leivän sisuksissa oleva juusto on vielä aivan sulaa..




Ensimmäisellä testikerralla en muistanut laskea uunin lämpötilaa 200 asteeseen...lopputulos siis tälläinen. Ei kuitenkaan maistunut palaneelta, onneksi! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti