Pakatimesta löytyi viime syksynä sinne palottuja omppuja.
Koska mummu on iskostanut mun päähäni ajatuksen siitä, ettei hyvää ruokaa saa heittää roskiin, piti keksiä niille käyttöä.
Löysin tälläisen ohjeen, jota tulen kyllä käyttämään toisenkin kerran!
Nämä maistuivt myös kahdesta sisarestani koostuvalle testiryhmälle. ;)
Omppujen määrästä tässä omassa versiossa mulla ei ole tarkkaa tietoa.
Kyseessä siis kotimaiset omenat, jotka olivat pakastimessa valmiiksi lohkottuina.
Otin reilun määrän lohkoja ja leikkasin ne saksilla pieniksi paloiksi.
200g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
ripaus suolaa
2,5dl maitoa
Täyte:
2 hapanta omenaa
2rkl fariinisokeria
3tl kanelia
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita munat joukkoon yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Kuori omenat. Leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Sekoita ompunpaloihin kaneli ja fariinisokeri.
Täytä muffinivuoat taikinalla. Suosittelen käyttämään muffinsipeltiä+vuokia.
Painele omenanpalasia vuokiin syvälle taikinan sisälle.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, tarvittaessa kahdessa erässä.
Muffinseja tulee n. 18-20 kpl.
Oi, mitä meheviä herkkuja! :)
VastaaPoista