Mä oon onnistunu elämään elämäni niin, että vasta Runebergin päivänä kokeilin ensimmäisen kerran tehdä näitä Suomen kansallisrunoilijan nimikkoleivonnaisia.
Ohje löytyi netin uumenista, muistelisin että Valion sivuilta.
Perinteisestä versiosta tämä eroaa siinä, että rengas hillon ympärillä on kermavaahtoa eikä sokerikuorrutetta.
Osaan kakkusista kokeilin tehdä kolon taikinaan ja laittaa hilloa jo ennen uuniin laittoa.
Tämä testi meni jonkin verran mönkään, koska kaapista ei löytynyt uuninkestävää hilloa.
Lopputulos oli sotkuisen näköinen. Maku tosin mehevämpi.
Ripsautin sitten niihinkin hilloa ja kermaa päälle.
Paistoin kakkuset muffinssipellillä, paperisissa muffinssivuoissa.
Koska taikinaa oli enemmän mitä muffinsivuoan 12 koloon mahtui, laitoin silikonisiin muffinssivuokiin paperisen vuoan ja lopun taikinan niihin.
Näitä tuli muistaakseni yhteensä 17.
Mun mielestäni hyviä, 2/3 lapsistakin tykkäsi.
Osa vietiin tuliaisena isomummulle.
200g voita
½dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1dl kermaa
3½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelirouhetta
1½ dl (70g) piparinmuruja
1½ tl leivinjauhetta
1½tl kardemummaa
Päälle:
vadelmahilloa ja kermavaahtoa
Vaahdota voi ja sokerit.
Vatkaa munat sekaan yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
Annostele taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinssipellille paperisiin muffinssivuokiin.
Jos sinulla on uunin kestävää vadelmahilloa/marmeladia, tee taikinaan kolot joihin laitat sitä.
Muussa tapauksessa lisää hillo vasta paistamisen jälkeen.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.20 minuuttia.
Jos hillo on painunut taikinan sisään, lisää sitä.
Pursota kermavaahdosta rengas hillon ympärille.
Vaihtoehtoisesti voit tehdä sokerikuorrutuksen sekoittamalla 1dl tomusokeria ja 1½tl kylmää vettä.
Oi kun herkun näköisiä! Tuo kermavaahtoreunus sopi varmasti oikein hyvin runebergin torttuihin, nam! :)
VastaaPoistaRunebergin tortut ovat kyllä hyviä! Jätän itsekin aina karvasmanteliöljyn pois ;)
VastaaPoista