maanantai 10. helmikuuta 2014

Daim-palat



Oikein esimerkillistä touhua bloggaamisen kannalta...
 kuvaaminen jää niin huonolle, että tästä paakelsista ei löydy kuin yksi kuva, eikä sekään läheltä otettu...

Eli kyseessä on nuo keskikerroksen palaset.
Mun suuhun ihan ok, vähän moitin että maistuu kahvilta. (En siis juo koskaan kahvia, koska se on pahaa.)
Mutta muutaman mielipiteen mukaan parasta ikinä, ja jopa lapset tykkäsivät. 
Joten vian täytyy olla mun makuaistissani. Mies kyllä tapaa sanoa, että mulla on "vauvan suu", eli liian kahviset tai väkevät maut ei todellakaan kelpaa. :)


Ohje löydetty ja kopsittu Kinuskikissalta

Pohja:
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
2 isoa Daimia
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 keltuaista
2 tl murukahvia

Koristelu:
Daim-rouhetta



Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.

Rouhi Daimit. Sulata kattilassa rasva. Lisää sokerit, keltuaiset ja murukahvi. Anna kiehahtaa ja keitä parisen minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua ja murukahvi on liuennut sen joukkoon. Lisää sitten Daim-rouhe. Levitä kuorrute heti pohjan päälle. Kuorrute jämähtää muutamassa sekunnissa, joten ole nopea!


2 kommenttia:

  1. ♥täällä on aina niiiiin ihania herkkuja tarjolla!

    VastaaPoista
  2. "Vauvan suu" :D - hauska ilmaisu! Ei kaikki tykkää kaikesta. Minäkään en siedä viskiä, vaikka Mikon mielestä se onkin kuulemma niin hyvää tavaraa...
    Ihana daim-ohje <3

    VastaaPoista