tiistai 8. lokakuuta 2013

Välimerellinen kanavuoka


Mulla on sellanen pieni ongelma, että oon ajoittain ihan kurkkuani myöten täynnä ruuanlaittoa. 
Huolimatta siitä, että en oo tämän talouden ainut ruuanlaittaja, myös mies kokkaa. Paremmin kuin minä.
Meillä kokkaa se, joka on ensin kotona töistä (vuorotyöt). Jos ollaan molemmat vapaalla, kauhan varressa harvemmin oon minä, taivaan kiitos.
Mutta silti. Tympii.
Aina niitä samoja sotkuja, viikosta toiseen.
Ja luonnollisesti joka ruoka on aina jonkun mielestä pahaa.
Joten nopeita, helppoja ja herkullisia arkiruokavinkkejä otetaan vastaan, kiitos vaan.


 


Tämän vinkin sain työkaverilta, joka testasi Yhteishyvän ohjetta ensin.
Mä en itse asiassa ollu ees nähny koko ohjetta, lehtisen ensimmäinen sivu oli kai liian haastava huomattava mun verkkokalvoilleni. Tai sitten vika on asenteessa, ne pullaohjeet huomasin aivan ongelmitta.
Sen verran muokkasin ohjetta, että vähensin reippaasti sitruunan kuoriraasteen määrää. Laitoin vajaan ½ siruunan verran raastetta, ja oli meidän lasten makunystyröille riittävä määrä. Itse asiassa myös mun. Tällä määrällä maistui mutta ei liikaa.
 Niin ja juuston vaihdoin toiseen, rakuunan jätin pois kun sitä ei kaapista lötynyt.

Kesäkurpitsaa ja tomaatteja oli näitä syöjiä aatellen liikaa, ne ei lapsille kelvannu. :)

6 broilerin fileepihviä
2 rkl öljyä
½-1 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa ja  rouhittua mustapippuria
1 pieni kesäkurpitsa
200g kirsikkatomaatteja
1dl kanalientä
200g ranskankermaa
½dl (parmesaani)juustoraastetta
1rkl sinappia
1 tl rakuunaa

Ruskista fileet kevyesti öljyssä molemmin puolin.
Nosta fileet uunivuokaan.
Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Lisää palat tomaattien kanssa vuokaan.
Kiehauta kanaliemi.
Sekoita siihen ranskankerma, juustoraaste, sinappi ja rakuuna.
Valuta seos vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa n.25 minuuttia.


                                                     Tosi eksoottisia kuvia..


1 kommentti: