Tämän omppupiirakan kans kävi vähän nolosti....
Puoli piirakkaa oli jo syöty, ennen kuin muistin, että kuvatakin vois.
Eli luvassa ruma kuva piirakkavuoasta.
Muutenkin tämä on rakenteeltaan sen verran pehmeää, että nättiä palasta en osannut leikata. Ei oikeen pysyny kuosissaan.
Jäähtyneenä varmaan paremmin...
Meille vaan tuli sopivasti vieraita juuri kun olin ottanut paistoksen pois uunista.
Maku paljon parempi kuin ulkonäkö, hyvin kävi kaupan kahvipöydässä.
Pehmeää, mutta mantelirouheen ansiosta myös rapeaa suutuntumaa.
Ohje Pirkka-lehdestä (8/13).
n.600g happamia omenoita
½dl vaahterasiirapia tai tummaa siirappia
1tl kanelia
Taikina:
150g voita
1½dl sokeria
1kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
½tl leivinjauhetta
Pinnalle 1dl pekaanipähkinöitä.
Mä laitoin reippaasti mantelirouhetta.
(Sitä löyty kaapista, toisin kuin pekaania.
Laiska ei jaksanu lähteä kauppaan...)
Voitele korkeareunainen piirakkavuoka, halkaisijaltaan n. 24cm.
Poista omenoista siemenkodat (ulkomaalaisista myös kuoret), palo kuutioiksi.
Laita omenakuutioit kulhoon. Valuta päälle siirappi, lisää kaneli.
Sekoita omppuja nostellen, jotta ne maustuvat tasaisesti.
Kippaa maustetut omenat uunivuokaan.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Vatkaa joukkoon muna.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nostele taikina vuokaan omenoiden päälle, levitä tasaiseksi.
Ripottele pinnalle pekaanipähkinä tai mantelirouhe.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.40 minuuttia.
Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti