perjantai 18. lokakuuta 2013

Piparkakkumousse


Joulua ajatellen testasin uutta jälkkärivaihtoehtoa.
Tätä makua joutui hetken miettimään...
Juu, oli hyvää...mutta jokin vaivasi.
Sitten tajusin, että liikaa piparinmakua.
Mä oon sillälailla pöljä,että suklaista makua ei sais liikaa peittää.
Tässä hieman harmitti piparkakkumauste suklaan seassa.
Seuraava versio tehdään niin, että suklaamönjään en laitakaan piparkakkumaustetta vaan esim. Marianne crushia. 
Pipareina käytin näitä pipareita,
suklaana maitosuklaata.

Alkuperäinen ohje löytyi Kotilieden Jouluelämää lehdestä 2/12.
Tällä ohjeella tulee 4 annosta. 
Töhkä on sen verran makeaa, että annosten ei todellakaan tarvi olla suuren suuria.
Eikä tarvikaan. Jos ajatus on se, että ensin on vetästy jouluateria kaiken maailman lisukkeineen...
...ja pitäs jaksaa yölläkin syödä? :)





Pohjalle:
8-10 piparkakkua
n. 10g voita

Mousse:
n.70g tummaa suklaata
1 kananmunan keltuainen
1rkl sokeria
½rkl piparkakkumaustetta
1dl kermaa
½dl maitorahkaa

Murskaa piparkakut ja sulata voi.
Sekoita aineet tasaiseksi.
Annostele piparkakkumurskaa tarjoilumaljoihin. Jätä murskaa myös pinnalle.

Rouhi ja sulata suklaa.
Sekoita suklaaseen keltuainen, sokeri ja piparkakkumauste.
Anna jäähtyä hetken.

Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen maitorahka.
Vaahdota kerma ja nostele se viimeisenä suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Annostele mousse tarjoilumaljoihin.
Ripottele pinnalle piparkakkumurskaa.



Eilen satoi ensilumi, joka kyllä suli pois.
Miten ne ensimmäiset lumet voikin tuoda niin suurta iloa?
Kun sitten keväällä ne viimeiset lumet on niiiin tympeitä, ettei mitään rajaa..
Nyt meillä odotellaan pysyviä lumia ja pakkasta.
Lapset haluaa luistelemaan ja tekemään lumilinnoja.


2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki, kiitos! Tämä täytyy muistaa jouluna.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyvältä! =) SInulle on tunnustus/haaste blogissani ;)

    VastaaPoista