maanantai 7. lokakuuta 2013

Puolukka-vaniljakierteet



Näiden ohje löyty Yhteishyvän Ruokamaailma liitteestä. 
Sieltä oon bonganu monta hyvää ohjetta, selaamisen arvonen lehtinen!
Sellanen hauska juttu tuossa ohjeessa on, että mun tekemänä ainakaan täyte ei riittäny kuin n. puoleen taikinaan. Mutta mitäs pienistä, lopusta taikinasta tehtiin sitten korvapuusteja. Esikoinen oli asiasta varsin onnellinen, ennakkoluuloisena kun epäili että puolukkapullat on ihan kaameita. 
Yllätys olikin suuri, kun nekin kelpasivat pojalle! Myös ystävä joka ei pidä puolukoista, tykkäsi näistä nisuista.

Vähän rumasti tuo täyte levis uunissa, mutta mitäs pienistä...  Omapa oli vikani, kun en lukenu loppuun asti. Pullat piti laittaa kiekkoina pellille, mutta minähän leikkelin samalla tavalla kuin korvapuustit. 

Vaniljakastike takinassa oli kiva idea, toi vienon vaniljan maun. Muutenkin taikina oli pehmeää ja hyvää.



1prk (0,25ml) vaniljakastiketta
2½dl vettä
50g hiivaa
1 kananmuna
1½dl sokeria
1 tl suolaa
2tl jauhettua kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150g voita

Täyte:
100g voita
2dl tomusokeria
2rkl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
2dl puolukoita

Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi.
Liota hiiva nesteeseen.
Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.
Alusta kimmoisaksi taikinaksi.
Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina n. 30x60cm levyksi.
Sekoita pehmeä rasva,tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri.
Levitä se taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat.
Kääri levy rullalle ja leikkaa sitä kiekkoja.

Nosta kiekot leivinpaperilla peitetylle uunipellille kohoamaan n. 15 minuutiksi.
Voitele pullat kananmunalla.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n.12 minuuttia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti