Vapun aikaan meillä kokeiltiin Kotiliedestä löytynyttä reseptiä.
Alkuperäisessä ohjeessa vuoan koko oli 25x25 cm, aivan liian iso tälle kertaa.
Puolitin määrät, paitsi keltaisen pinnan joka on alkuperäisen ohjeen mukaan. Ei siltikään liian paksu.
Kakku siis valmistui halk. 22 cm irtopohjavuoassa.
Kostuttamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.
Mielestäni tämä jäi aavistuksen liian kuivaksi, vaikka kippasin melko runsaalla kädellä Spriteä kakkupohjalle.
Tällä ja Mehukatti simalla herkuteltiin lasten kanssa.
Mies kun ei suuhunsa moista leipomusta laita. :)
Kakkua kyllä riitti siskoillekin. Vapputorille mennessä vietiin kumpaankin talouteen maistiaisia.
Pohja:
3 kananmunaa
1,75dl sokeria
½dl kuumaa vettä
100g voita sulatettuna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
3 liivatelehteä
4 passionhedelmää
2½ dl kermaa
100g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
Kostutukseen:
1½-2 dl Spriteä
Pinnalle:
1 plo (2dl) mango-passionhedelmä smoothieta
2 dl hyytelösokeria
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi sekoittaen.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen.
Nostele taikina kevyesti sekaisin.
Voitele ja jauhota halk 22 cm irtopohjavuoka. (Tai laita leivinpaperia pohjalle)
Kippaa taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1tunti.
Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan.
Liota liivatelehtiä kylmässä
vedessä 5 minuuttia. Kaavi passionhedelmien
sisukset siivilän kautta
pieneen kattilaan. Kuumenna ½ dl
kermasta kiehuvaksi toisessa kattilassa
ja nosta kattila syrjään. Lisää
kermaan rouhittu valkosuklaa ja
sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vaahdota loppu kermasta.
Notkista kulhossa tuorejuustot ja
sokeri.
Lisää lämmin valkosuklaaseos.
Kuumenna passionmehu ja
sulata joukkoon kuivaksi puristetut
liivatelehdet. Lisää liivateseos
ohuena nauhana valuttaen täytteeseen.
Nostele joukkoon kermavaahto.
Nosta alin kakkulevy takaisin
puhdistettuun ja leivinpaperilla
vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta
kakkulevy spritellä. Levitä täyteseos
vuokaan. Nosta kansilevy päälle
ja kostuta spritellä. Peitä kakku
huolellisesti ja nosta jääkaappiin
hyytymään yön yli.
Valmista hyytelökuorrutus. Kiehauta
kattilassa smoothiejuoma
ja lisää hyytelösokeria koko ajan
sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa ja
kirkastuu, nosta kattila liedeltä ja
anna jäähtyä muutama minuutti.
Leikkaa halutessasi kakun pinnalta
pois tummin kakkupinta, jotta
kuorrutuksen väri korostuisi enemmän.
Lusikoi liemi tasaisesti kakun
päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa
vielä muutaman tunti. Siisti kakun
reunat terävällä veitsellä. Koristele
tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.
Ja loppuun kuva siitä miten kauniisti kukkiikaan angervopuska, jonka leikkaamisesta on talven aikana rusakot pitäneet huolta....
Eipä tässä muuta voi kuin paiskoa pensaiden juurille hurjan paljon kanankakkaa, jotta kasvaisivat paljon vartta. Muuten ens talven jälkeen ei oo mitään jäljellä.
Hieman turhauttavaa touhua tämäkin.
Hilpeää, kesäistä viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti