maanantai 20. toukokuuta 2013

Keltainen sitruunapiirakka


 Pirkan ohjeita tämäkin...


½pkt murotaikinaa

Täyte:
3dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1dl sokeria
4rkl maissitärkkelystä (Maizena)
½ sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1rkl voita

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1dl sokeria

Valmista ensin täyte.
Sekoita kaikki täytteen aineet kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua pari minuuttia.

Vuoraa murotaikinalla halk 22cm piirasvuoka.
Pistele taikinaan haarukalla reikiä.
Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä.
Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle.
Paista vielä 5-8 minuuttia, kunnes marenki on vähän ruskistunut.



Koska pakastimesta ei löytynyt valmista murotaikinaa, tein sen itse tällä ohjeella:

125g voita
1dl sokeria
1 muna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaavoi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Sekoita jauhoseos vaahtoon.

Taikinaa tuli melko runsaasti tämän kokoiseen vuokaan, mutta ei kuitenkaan ylettömän paljon.
 Ihmettelinkin, miten puoli pakettia valmistaikinaa olisi riittänyt.



Ohjeessa luki, että tarjoillaan jäähtyneenä...
Ite oon kyllä sitä mieltä, että heti vaan ääntä kohden!



2 kommenttia:

  1. ♥ nam, varmasti ihanaa!♥ Täällä vähän saman tapaista raparperipiirakkaa :)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa kivalta ohjeelta, varmasti nam!

    VastaaPoista