keskiviikko 8. elokuuta 2012

Valkosuklainen kirsikkakku



Tämä on taas jotain niin kaunista..kakku kyljellään. Himputti!
Kertokaa nyt joku nero, miten tuon saa oikeen päin! 
Kuva on alunperin niin kuin kuuluukin, mutta kun siirrän sen blogiin, se on väärin. Rasittavaa.

No, joka tapauksessa...

Oon kokeillu tätä ohjetta joskus vuosia sitten, ja mun mielestä oli hyvää! Sitten hukkasin ohjeen ja unohin koko paakelsin. Mitään muistikuvaa ei kyllä oo siitä, mistä tämä ohje alunperin on kotoisin.
Viime talvena löysin ohjeen, kesää ja kirsikoita odotellessa...
Iidan synttäreille tein tätä, ja hyvin kelpas! Kakku sai kehuja ja maistui hyvin.


 Pohja:
200g Rainbow täytekeksejä
n.60g sulatettua voita

Täyte:
1dl kirsikka- tai vadelmahilloa
5dl tuoreita kirsikan puolikkaita

Valkosuklaatäyte:
200g valkosuklaata
½dl kermaa
200g tuorejuustoa
2 dl kermaa
5 liivatelehteä
½dl kermaa

Koristeluun tuoreita kirsikoita ja daim-rakeita
Murusta keksit, sekoita voisula sekaan.
Painele seos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. (Laita pohjalle pala leivinpaperia, niin kakku on helpompi ottaa pois vuoasta.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kirsikat ja hillo. Levitä keksipohjan päälle.

Laita kattilaan valkosuklaa paloina ja ½dl kermaa, sulata vesihauteessa. 
Anna jäähtyä.

Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi.
Sulata liivatteet ½ dl mikrossa kuumennettua kermaa.

Sekoita kaikki aineet keskenään, levitä vuokaan.
Anna hyytyä jääkapissa väh 4h, mielellään yön yli.

Koristele kirsikoilla ja daim-rakeilla.



2 kommenttia:

  1. <3 Tää kaakku on VARMASTI hyvää! *kuola valuu suupielestä* ;D

    VastaaPoista
  2. Oli kakku mitenpäin vain, niin se on tosi herkullisen näköinen!!!

    VastaaPoista