tiistai 7. elokuuta 2012

Minttusuklaakakku ja muffinsseja



Tämän supersuklaisen herkun ohje on peräisin Seura-lehden leivontakilpailusta vuodelta 2010. Ohje on Nyyti Dahlgrenin joka voitti tällä makeiden leivonnaisten sarjan.
Työkaveri toi ohjeen töihin, ja pakkohan sitä oli kokeilla tehdä. :)
Kyllä kannatti! Makeaa, mutta oi miten hyvää!
Ainut ongelma oli se, että kuorrutus ei halunnut pysyä kakun reunoilla. Sitä sai seisottaa jääkaapissa pitkään ja hartaasti, ennen kuin jollain tapaa otti reunoihin kiinni. Missäköhän meni vikaan...
Ja koska en omista kiertoilmauunia, pohja piti tehdä kahdessa osassa.


Tässä vähän surullinen kuva viimeisestä palasta. Taas meinasin unohtaa sisuksen kuvaamisen.


Pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Kostutukseen kaakaota.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovaisesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa 24cm:n irtopohjamuotilla 3 palasta.
 ( Tein ja paistoin taikinan kahdessa erässä, puolet ja puolet. Oletan että tämän voi kerralla tehdä ja paistaa riittävän suuressa irtopohjavuoassa, jolloin paistoaika luonnollisesti on ainakin sen 50 min.)

Täyte:
4 liivatelehteä
1 levy minttutäytesuklaata (Panda)
5dl vispikermaa
200g minttukrokanttisuklaata (Marabou)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Rouhi minttutäytesuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Paloittele minttukrokanttisuklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita molemmat suklaat kermavaahtoon.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen.
Lisää liivatelios ja tuorejuusto suklaakermaan. Sekoita.

 Kasaa kakku irtopohjavuoan reunojen sisälle.
Laita ensin kostutettu kakkupohja, sitten puolet täytteestä. Tee toinen kerros samoin, lopuksi viimeinen pohja kanneksi. Laita jääkaappiin jähmettymään väh. 2 tunniksi.

Kumoa jähmettynyt kakku tarjoilualustalle. Suojaa alusta leivinpaperisuikaleilla jotka työnnät hieman kakun reunan alle.


Kuorrutus: 
200g tummaa suklaata
1½dl kuohukermaa

Paloittele suklaa lautaselle, sulata mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen mutta sen on oltava selvästi kättä lämpimämpää.
Ota kerma liedeltä ja kaada sulatettu suklaa joukkoon.
Sekoita, kunnes seos on tasaista. Jos seoksessa on epätasaisuuksia, sen voi laittaa hetkeksi liedelle miedolle lämmölle ja sekoittaa kunnes kuorrute on tasaista.
Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada sitten kuorrute kakun päälle.
Tasoittele lastalla tai veitsellä.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.





Muffinssit on tehty taas kerran tällä ohjeella. Suklaina käytetty maitosuklaata ja After Eight suklaata.
Koristelut Iidan käsialaa.
Muffinssitelineen sai ystävältä lahjaksi. Saatiin se jopa kasattua, vaikka meinas ensin mennä väärin päin koko systeemi. ;)


Jospa tämän blogin päivittäminen taas alkaisi sujua. Kesä on tosiaan mennyt aivan vilauksessa, ei oo muka ehtiny tänne juuri ollenkaan. Nyt viimeinen lomaviikko menossa, voisin kyllä olla kauemminkin...
Lapsilla alkaa koulu jo ylihuomenna, huhhuh! Syksy tulee, ei kai siinä auta.
Mä en vaan ihan vielä olis valmis siihen, näin sateisen kesän jälkeen. Nytkin sataa aivan urakalla ja taivas on harmaa. Ehkä ens kesänä paremmat kelit...?

Pirteää tiistaita!



8 kommenttia:

  1. Täälläkin sataa ja on harmaata.Onneksi viime viikolla oli muutamia kauniita päiviä.

    Herkkukakku taas.Pitäisi joskus kokeilla tehdä joku kakku,siitä onkin pitkä aika kun olen viimeksi kakun tehnyt.Mustikkamuffinssia tein viime viikolla,ne oli kyllä hyviä.

    Jopas on veikee muffinssiteline.

    Mukavia työpäiviä sinne.Ja lapsille kivoja koulupäiviä.

    VastaaPoista
  2. Joskus taidankin piipahtaa sinne herkuttelemaan..nam..hihii..

    VastaaPoista
  3. Nam, tämä vaikuttaa hyvältä, vaikka en suuri suklaakakkujen ystävä olekkaan.

    VastaaPoista
  4. Nyt ois kyllä ihan mun makuun sopiva suklaakakku, kaikki missä on minttua on pääsääntösesti hyvää. Ja mintun ja suklaan yhdistelmää ei kyllä voita mikään, nam :)

    On kyllä kieltämättä ollu tänä kesänä harvinaisen huonot kelit. Aurinkoiset hellepäivät on yhden, tai ainakin kahden käden sormilla laskettavissa.. Toivotaan että tässä alkusyksystä sitten tulisi lämpimämpää, ei se kesä onneksi vielä lopu vaikka lomat loppuiskin :)

    VastaaPoista
  5. Tuota suklaakakkua tekis kyl mieli maistaa! =)

    VastaaPoista
  6. Herkullinen suklaakakku! Ja ihana tuo muffinssiteline :) Itselläni on vastaava, mutta pienempi 15 muffinille/cupcakesille.

    VastaaPoista
  7. Hei! Mua kiinnostaa tässä ohjeessa tuo minttutäytesuklaan rouhiminen, ja minttukrokantin sulattaminen. Voisko nämä olla toisinpäin kun mietin että miten tuon täytesuklaan saa rouhittua ilman että se vain sotkee jokapaikan?

    Marjut

    VastaaPoista
  8. Hei Anonyymi!
    Kyllä suklaat on noin kuin ohjeessa on. Täytesuklaan rouhiminen on tietenkin vähän sotkuisempaa kuin tavallisen, mutta onnistuu kyllä. :) Jos haluaa, niin voihan sen laittaa vaikka jääkaappiin ennen paloittelua niin on helpompi rouhia.

    VastaaPoista