perjantai 24. elokuuta 2012

Kuituiset sämpyläruudut, juttua emalikipoista ja Juthbackan markkinoista


Syksyn myötä heräsi taas sämpylä/leipä inpiraatio.
Ehkäpä tämän talven aikana saan tehtyä sellaista ruisleipää mihin olen tyytyväinen ja kehtaan tänne laittaa...
Tämä ohje Nalle Kuitupuuroseos askin takaa.


5dl vettä
3dl Nalle kuitupuuroseosta
1pss kuivahiivaa
1rkl hunajaa
1tl suolaa
½dl rypsiöljyä
5dl täysjyvävehnäjauhoja (ei ollu, laitoin tavallisia)

Voiteluun muna ja pinnalle kuitupuuroseosta.

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen (+42astetta) kuitupuurohiutaleet joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Lisää hunaja, suola öljy sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi. 
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

Voitele pinta munalla, ripottele pinnalle kuitupuuroseosta.
Leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.


Tuli käyttöä mummun vanhalle taikinapyörällekin.




     Samaan postaukseen ajattelin ujuttaa kuvia emali-ihanuuksista, joita kesän aikana on kerääntynyt.
Osan olen ostanut itse, joitakin olen saanut lahjaksi Eenalta ja Annelta. Kiitos!





Tämän talon kaunein pesuvati.






17.8. kävin ystävän kanssa Uudessakaarlepyyssä Juthbackan markkinoilla. Sieltä löytyi muutama kippo... enemmänkin olisi ollut, mutta nyt alkaa tila loppua..:)
Oli muuten hippasen isot markkinat, mun mieleen! 
Kyseesä on siis kirpparimarkkinat, myyjiä on n. 700 ja tavaraa laidasta laitaan.
Omat kipponi ostin 1€/kpl herttaiselta vanhemmalta herralta, jostakin myyntipaikasta olisi saanut ostaa kannun 400€ kpl. Eli hinnatkin ovat laidasta laitaan. 
Keräilijöille löytyy taatusti katsottavaa, samoin mun tapaisille ihmisille, jotka eivät lähde ostamaan mitään erityistä. Tai no, pojille löyty tosi hienot bionicklet pikkurahalla. 
Nehän olikin tärkeimmät. ;)
Itse asiassa...hienointa oli päästä liikkeelle hyvässä seurassa, ilman kiirettä. Kaikessa rauhassa ihan ite!
Lapset jäivät iskän ja serkkujen kanssa savustamaan kalaa.
Ehkäpä ensi vuonna päästään uudelleen. :)

7 kommenttia:

  1. Tein noista antamistasi sämpylöistä lämpimiä kanaleipiä ja Mikko palvoi maata mun jalkojeni alla :D! Halkaisin sämpylän ja laitoin leivänpaahtimeen, sit paistoin maustamattomia kanasuikaleita ja maustoin currylla, paprikajauheella, suolalla, Santa Marian ananas-tomaattipyreemikäliellä ja linttasin sitä sit sämpylöiden väliin. Laitoin myös Koskenlaskija-juustosiivun ja ketsuppia sekä tomaattista salaatinkastiketta, ananasrenkaan ja salaattia. Suosittelen, tosi ruokaisa eväs! Ja toi kuidukas leipä on ihan älyttömän hyvää sellaisenaankin, kun lämmittää ja laittaa päälle voita :D <3 <3 <3

    Että kiitos taas leipomuksista siskoseni! <3

    VastaaPoista
  2. Blogissani olisi sinulle tunnustus :))

    VastaaPoista
  3. Onpas hauska arkiohje, täytyy testata aamupalaleiväksi :) Meilläkin taitaa olla juuri noita samoja puurohiutaleita tällä hetkellä kaapissa, eli senkin puolesta sopisi :)

    VastaaPoista
  4. Heippa, Kirsin keittiössä muutti bloggeriin =)

    VastaaPoista
  5. Heippa, äskeinen peruttu, vuodatukseen takaisin =)

    VastaaPoista