keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vaniljainen mansikkakakku gluteenittomana


 Mukaan mummolaan lähti tämä etukäteen pakastimeen tehty mansikkakakku.
Maku oli hyvä, vaikka voisin kuvitella, että pakastamaton olisi vielä parempi.
Ohje on Hellapoliisi makeilee kirjasta, muokattuna.
Alkuperäisessä käytettiin vadelmia ja pohja oli kaurakeksejä. 
Mun piti saada aikaiseksi gluteeniton versio, joten laitoin pohjaksi gluteenittomasta kääretorttulevystä otetun palan. 
Loput levystä päätyi toisen kakun pohjaksi, mutta siitä myöhemmin. Ko kakku on vielä pakastimessa. Meidänhän piti viettää Iidan sukusynttärit mummolassa tässä aiemmin, mutta se sitten jäi, kun lähtöpäivänä neiti oli kuumeessa, ja seuraavina päivinä tauti levis muhun ja Tomiinkin. Surkea tuuri...



Kääretorttulevy 
4munaa
1,5dl sokeria
1dl gluteenitonta jauhoseosta
½dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Ota levystä 24cm irtopohjavuoalla sopiva pohjapala ja laita se irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Täyte:
   9 liivatelehteä
2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g vaniljarahkaa
250g mansikoita
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon rahka, mansikat ja sokerit. Sekoita vatkaimella, mansikat menevät sopivasti pieneksi.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä peitettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Pinnalle:
400g mansikoita 
(tai niin paljon, että niitä on mielestäsi riittävästi kakun pinnalla)
5dl vettä tai mansikkamehua (käytin mehua)
 2½ dl hyytelösokeria
1-2dl kermaa vaahdotettuna koristeluun

Kiehauta vesi tai mehu.
Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kunnes liemi kirkastuu.
Lusikoi liemi mansikoiden päälle ja nosta kylmään hyytymään. 
Itse annoin sotkun vähän jäähtyä ennen kuin lusikoin sen kakun päälle.

Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.





2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että jaat gluteenittoman ja noin herkullisen näköisen kakun ohjeen!

    VastaaPoista