Pikku hiljaa alan taas nauttia näistä syksyn illoista. Oon kyllä kesäihminen, mutta syksyssäkin on puolensa. Kynttilöiden polttelu ja joulujuttujen suunnittelu alkaa hiljalleen... ja lapset oon tainnu opettaa samanlaisiks-kaikki kolme on tänään kysyny millon joulu tulee. :)
Syksyn hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti myös omenat.
Mummulan vanhoista puista niitä tulee kiitettäviä määriä, meillekin on riittänyt taas moooonta pussillista. Kiitos vaan! :)
Toinen puu tosin jouduttiin kaatamaan, uhkas kaatua tuvan päälle... Kumma miten siihenkin oli "kiintyny" tms. Tuntuu kummalta kattoa sitä tyhjää tilaa.
No, joka tapauksessa, noita omppuja on pyöriny täällä pussikaupalla ja jotain oon yrittäny leipoa.
Tällä kertaa käsiin osui ohje jonka oon joskus kopsinu. Ei mitään muistikuvaa siitä mistä, pieniä muutoksia tein. Tämä oli kyllä oikein hyvää! Pohjakin oli mielestäni onnistunut, nuo kauraleseet teki sen mukavan makuiseksi ja tuntuiseksi.
Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
½dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1prk omena-kanelirahka (rahka+omenasose+kanelisokeri)
n.10-15 palaa Pandan valkosuklaata pilkottuna
1 muna
omenaviipaleita
Pinnalle kanelisokeria
Voitele n. 26 cm piirakkavuoka. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuori ja viipaloi omenat. ( Nämä omat omput vain viipaloin, kaupan omenista lähtis kyllä kuoretkin.)
Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Asettele omenaviipaleet pohjan päälle.
Kaada täytemössö omppujen päälle, tasoita. Ripottele pinnalle kaneli-sokeria.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tunnelmallista syksyistä viikonloppua!
Oi, tän on oltava superhyperhyvää :D
VastaaPoista