sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Perussettiä: Juustoinen jauhelihakastike


Suklaamössöjen välillä meillä syödään muutakin :)

Tässä ohje nopsaan ja herkulliseen jauhelihakastikkeeseen:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
ripaus mustapippuria ja suolaa
½ lihaliemikuutio
pieni töräys ketsuppia
4rkl vehnäjauhoja
kiehuvaa vettä
2 rkl sulatejuustoa

Paista jauheliha pannulla. Kaada siitä irtoava ylimääräinen rasva vaikkapa tyhjään jogurttipurkkiin. (Se kovettuu siihen ja on helppo heittää roskiin.)
Lisää silputtu sipuli jauhelihan sekaan. Mausta mielesi mukaan, ohjeessa itse käyttämäni mausteet. 
Sekoita jauhelihaan 4 rkl vehänäjauhoja, sekoittele jonkin aikaa pannulla. Kaada kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Huomaa että vettä haihtuu jonkin verran.
Anna hautoa jonkin aikaa, lisää sulatejuusto, sekoita tasaiseksi.
Tarjoa vaikkpa perunoiden ja raasteen tai salaatin kanssa.


Nyt tuolla jääkaapissa ootteleekin miehen pilkkimä, fileeraama ja suolaama kuha. Komean kokoisen kalan saikin, 2,4 kg oli painoa. Joten tänään saadaan syödä kalaa. :)
Yöksi sitten töihin, jospa jossain välissä ehtisi päivällä hetkeksi torkahtaa. Mikäli malttaa, aurinko paistaa niin ihanasti...

Leppoisaa sunnuntaita!



2 kommenttia:

  1. Aivan ihana murukastike, nnamskis!

    VastaaPoista
  2. Komea kala!
    Eilen justiin ajattelin, että tekis mieli kunnon paksua jauhelihakastiketta ja porkkanaraastetta.
    Nams.. kyllä on hyvää varmasti!
    Juusto antaa vaihtelua kastikeessa, hyvä juttu!

    VastaaPoista