sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kinuskipiirakka ja julmettu kalansaalis ;)

Ja taas vinossa, voihan vitalis...



Mummolaviikonloppu takana, olipa mukavaa! Näin kaikki sisaruksenikin samalla kertaa, pitkästä aikaa.
Mennessäni vein tälläisen paakelsin. Vastaavia on joissakin blogeissa näkynytkin, mm Passion ForNourishment ja Pullahiiri, hieman eri variaatioina.

Tämä mun kakkunen on laiskan päivän versio. :)
Pakastimessa oli kaupan murotaikina jolle piti tehdä jotain ennen kuin päiväykset umpeutuu. Kaapissa kondensoitumaito ja suklaalevy...Siinäpä se.
Kotiin en viittiny tätä leipoa, olis ollu mulle liian paljon syömistä. Nyt oli hyvä mummolassa herkutella muiden kanssa.Ihanan makeaa ja hyvää oli, syötyä tuli! Seuraavalla kerralla tosin teen jonkun toisen pohjan, pehmeämmän.



Eli sydänvuokaan laitoin murotaikinan pohjalle ja reunoille. Paistoin sitä 175 asteessa n. 15- 20 min, en nyt edes tarkkaan muista. 

Kondensoitu maito kaadetaan pinnoitettuun kattilaan, sekaan 100g voita, 1 dl ruokosokeria ja 2 rkl fariinisokeria. Seosta sekoitetaan ja kiehutetaan hiljalleen kunnes se sakenee.

Kaada seos paistetun pohjan päälle ja jäähdytä.
Sulata suklaa. Kaada jäähtyneen kinuskin päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Ennen kuin suklaa on täysin kovettunut, koristele TuttiFrutti-crushilla.


Perjantaina ja lauantaina ilma oli ihan kiva, joskin pilvinen. Pilkillekin kerettiin ja saalista tuli. Lapset olivat kovasti innoissaan ja nauttivat kun iltapalalla oli fileerattua ja paistettua ahventa.








Sunnuntaina sitten heräsin ankaraan ropinaan..SATAA VETTÄ! Jospa se kevät pian olisi täällä, oikein kunnolla!

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piirakka, kyllä luulisi makeannälän lähtevän. :)

    VastaaPoista
  2. Piirakka näyttää herkulta!
    Ja kalat on komioita, wau :)

    VastaaPoista
  3. Jere näyttäisi juttelevan kalalle. Tätiinsä tullut :D <3

    VastaaPoista
  4. Hitsit miten hyvännäkönen torttunen <3

    VastaaPoista
  5. Mahtaa olla makia piirakka, vois jopa mulle riittää yksi palanen ;) Mulla on niin kovasti tehny mieli halsterissa paistettua ahventa jo pitkän aikaa, taas nousi vesi kielelle. Kiitos vierailusta blogissani!

    VastaaPoista