maanantai 11. huhtikuuta 2011

Gluteeniton pehmeä suklaakakku


Lisää järjettömän huonoja, kiireessä vähänsinnepäin napattuja kuvia.

Kyseessä siis gluteeniton suklaakakku, jonka tein jo aikojapäiviä sitten.
Ohje löytyi kirjasta Uudet suklaaherkut, kirjoittajana Mia Öhrn.

No joo, mä oon siis tehny tätä kiiressä, periaatteessa sen olis jo pitäny olla pöydässä. Huono idea.
Tämä oli kyllä hyvää, mutta ei kiireiseen hetkeen sopivaa. Ensinnäkin, ohjeen mukaan taikina pitäis työntää 22 cm vuokaan, mulla on se 20 cm irtopohjavuoka jota käytin.. Mikä sitten pidensi paistoaikaa.
Ja sittenkin kakku oli ihanaa suklaahöttöä.
Työnsin siis pakastimeen koko herkun joksikin aikaa. Pulkkamäen jälkeen se olikin jo helpommin leikattava! Kauppansa teki. Onneks oli vieraita, ettei tarvinnut itse syödä niin isoa palaa.Ei siinä muuten vikaa, mutta kun tuo suklaa niin tarttuu kylkiin...

Alkuperäisessä ohjeessa ei muuten ollut kuorrutusta.
Mun mielestä on huijausta, jos kakun nimi on SUKLAAkakku, mutta siinä ei silti ole piskoakaan oikeaa suklaata. Joten sulatin Pandan maitosuklaalevyn, kaadoin sen kakun päälle ja annoin valua reunoillekin. Johan on suklaata tässäkin kakussa! :)

75 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1½dl (110g) perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

(Pandan suklaata sulatettuna kuorrutuksesksi)

Voitele vuoka (22cm) ja jauhota se 8ohjeessa suositeltiin kookoshiutaleita, mutta niitä ei nyt ollut. ).
Sulata voi
Sekoita kananmunat ja sokeri.
Mittaa ja sekoita kulhossa keskenäänkaakaojauhe, perunajauhot,leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa jauhoseos muna-sokeriseokseen voisulan ja maidon kanssa. Sekoita melko löysäksi taikinaksi.
Kaada vuokaan, kypsennä 175 asteisen uunin alaosassa n. 25 min.
Jäähdytä kakku, irrota se sitten vuoasta. Koristele haluamallasi tavalla.

Tämän jutun lopuksi pari kuvaa jotka eivät mitenkään liity asiaan. 
Mutta kun mulla on nyt niin kesäinen fiilis ja pää täynnä kesäsuunnitelmia ..ei mitään suuria, vaan arkisen ihania.. nämä kuvat tuo mun mieleeni kesän vielä vähän lähemmäs.





1 kommentti:

  1. Samaa mieltä, kyllä suklaakakussa pitää suklaata olla, muuten se on kaakaokakku :)

    VastaaPoista