Alunperin tämä ohje on Hellapoliisin sivuilta, siellä tunnetaan nimellä Tosi tumma suklaakakku.
Mulla oli jääkaapissa kermaviili, jolle piti tehdä jotain, päiväys liian lähellä... Aattelin sitten kokeilla tätä.
Mutta koska tumma suklaa tuppaa olemaan mulle vähän turhan tummaa, niin vaihdoin sen Fazerin siniseen ja valkosuklaaseen.
Kaveri soitti kun etsin kaapista aineksia. Hän on myös tehnyt tätä, ja sanoi, että "Kerro jos saat sen paistumaan kunnolla."
No, voin kertoa, ettei paistunut, ei!
Kakku oli uunissa ohjeen mukaisen ajan ja näytti päälle päin ihan hyvältä. Tökkäsin tikulla, eikä siihen jäänyt töhnää. Otin kakun ulos uunista ja annoin hetken oleentua, sitten kippasin lautaselle.
Siinä vaiheessa kun jotain mönjää alkoi valua pitkin lautasta, tuli mieleen kaikkia vähemmän iloisia ajatuksia...
Se kohta, johon olin tikun tökännyt, jäi vuokaan kiinni, mutta yli puoli kakkua oli aika lillua.No, otti järkeen sen verran, että lusikoin koko höskän takaisin vuokaan, taputtelin päällisen tasaiseksi hiekkalaatikkotyyliin ja paiskasin takaisin uuniin vielä melkein puoleksi tunniksi.
Sitten kakku olikin jo kiinteämpää kamaa, tosin irtosi vähän heikosti vuoastaan...
Tässä vaiheessa alkoi kyllä jo naurattamaankin. Onneksi maku oli suussa sulava, mitäs muutakaan noilla aineilla. ;)
Sitä en tiedä, mitä tein väärin. Jos on vinkkejä, niin kertokaa ihmeessä?!
Tätä en taida toisten tehdä. Maku tosiaan oli ihana, mutta ulkonäkö melkoisen karu! :)
Alkuperäinen ohje löytyypi täältä.
200g voita
3dl sokeria (laitoin 1,5 dl sokeria, 1,5 dl ruokosokeria)
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g suklaata (maito- ja valkosuklaata)
½ tl suolaa
200g kermaviiliä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vatkaten.
Rouhi suklaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää voi-sokerivaahtoon kuivat aineet ja rouhittu suklaa. Lisää viimeisenä suola ja kermaviili.
Paista 150-175 asteessa n. 1h uunin alimmala ritilätasolla.
Tälläistä täällä, tällä kertaa. Seuraavalla kerralla paremmalla onnella, toivon mukaan. :)
Auts,onneksi maku kuitenkin oli suussa sulava.
VastaaPoistaOon kyllä huono kertomaan missä meni vikaan,kun itsellekin sattuu samansuuntaisia leipomiskokemuksia.
Mä tein tänään mustikkakukkoa.Rättänä oli toiselta nimeltään.Tosi hyvää oli jätskin kanssa.
Ootko kuullut siitä tai tehnyt.Ilmeisesti jotain perinneleivontaa.Anoppi meillä sitä joskus tehnyt.
Mukavaa loppuviikkoa.
Aina ei onnistu..Mä oon yleensäkin aika huono noiden kuivakakkujen kanssa..Yleensä paistan ne liian kuiviks kun pelkään et ne jää raaoiks.Hyvänkuuloset ainekset tos kuitenkin!Tein viimejouluks sukulaisille joululahjaks varmaan 7 suklaakuivakakkua aika samanlaisella ohjeella sit vielä tein niihin mokkapalapäällisen.Ne kyl tais ainakin suurinosa onnistua mut yleensä ainakin yks jää vuokaansa kiinni ja repeää mut sen tosin voi tolla kuorrutteella korjata :D
VastaaPoistaTämä on vissiin sen mun omenareppanan serkku... Jos ohjeessa on liian reilusti kermaviiliä?Pääasia, että on hyvää :)
VastaaPoistaNoooo, onneks oli maku kohdallaan tosiaan ^^ Mulle kyl kelpais just tollanen märkä kakku :D Tossa kun ainesluetteloa kattelin niin voi olla, et yks muna lisää - tai sit vaik puolisen desiä maitojauhetta - vois auttaa, jotenkin tuntuu et liian löysä taikina vois olla syynä..
VastaaPoista:DDD ihanaa.
VastaaPoistaOnneks on ollut hyvää...olen muuten kans kipannut joskus kakun takas uuniin, ja hyvä tuli. Voi vaikka pakkasesta ottaa omalle kahville kaveriks aina palasen.
Muillakin siis ilmeisesti joskus käy niin, että kaikki ei ihan mene nappiin...Hyvä etten ole ainut. :)
VastaaPoistaJaana, mustikkakukkosia en ole kokeillut, mutta puolukkakukkosia kokeilin tänä syksynä. Olivat kyllä ihania! Tuota rättänä sanaa en ole ennen kuullutkaan. Ihania tuommoiset vanhat murrejutut!
Meri, sun suku on varmasti ollut onnellinen kakkulahjoistaan! Mun mielestä sellaisessa on paljon enemmän ajatusta mukana, kun kiireessä mukaan napatussa maljakossa tms.
Mä tein viime joulun aikana meidän poikien kanssa muutamalle tädille/sedälle suklaakakut lahjaksi. Tekijät olivat melkoisen tohkeissaan! :)
Kuorrute on tosiaan joskus ihana pelastaja!
SAkariSokeri ja Ent-tu, voi olla että vika oli noissa. Tosin vuokaan kaadettaessa taikina oli aika tykkyä. Mutta en sitten tiedä, pääasia, että syötyä tuli. :)
Sirpa, totta puhut. Mä kiikutin reilun palan kakkua siskolleni ja hänen miehelleen. Eivät ainakaan päin naamaa moittineet. ;)
Mä olen edelleen sitä mieltä, että tässä blogissa on euroopan parhaat otsikoinnit. Säälittävän näköinen jos olikin, niin onko tuolla niin väliä, kun mahaan katoaa hyvällä nautinnolla kuitenkin. :)
VastaaPoista