tiistai 30. toukokuuta 2017

Lihapulla-pastavuoka





Arkista apetta, makaronia ja lihapullia. 
Hyvin meni alas kuitenkin. :)
Alkuperäinen ohje Valion sivuilta, omaan makuun tuunattuna.
Valion versiossa pastaa pitäisi laittaa 500g, mutta mun mielestä se on aivan liian paljon siihen nähden, että lihapullia on vaan 400g.
Itse laitoin 5dl perusmakaroneja, mutta siitäkin on vielä vara vähentää. Tai sitten lisätä lihapullien määrää.



4-5dl makaronia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 kypsää tomaattia
400g tomaattimurskaa (paseerattua tomaattia)
2dl ruokakermaa
(1 ruukku basilikaa)
1tl yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
400-500g lihapullia
100g juustoraastetta
100g paprikasulatejuustoa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.
Kuori ja hienonna sipulit, kuutioi tomaatit. Kuullota pannulla rasvassa.
Lisää tomaattimurska ja ruoka kerma, anna kiehua muutama minuutti.
Lisää sulatejuusto, yrttisuola ja pippuri ja halutessasi hienonnettu basilika.
Sekoita vuoassa lihapullat, pasta, tomaattikastike ja 2/3 juustoraasteesta.
Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
Gratinoi uunin yläosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia.


Tarjoa salaatin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti