perjantai 6. helmikuuta 2015

Riisimousse vadelmahyytelöllä



Viktorianriisi-tyyppiset jälkkärit on mun mielestäni ihania.
Tässä eräs versio, joka oli upean ilmavaa ja kuohkeaa.
Varjopuolena se, että nämä on paras nauttia heti.
Jere söi kyllä vielä seuraavana päivänä vähän, mutta kyllä tuo puuro-osio alkoi olla jo lässähtänyttä siinä vaiheessa.



Vadelmahyytekö:
1 liivatelehti
½ dl sokeria
3/4 dl vettä
200g pakastevadelmia/mansikoita

Liota liivatetta kylmässä vedessä n. 15 minuuttia.
Liota sokeri kiehuvaan veteen, lisää siihen puristettu liivatelehti ja sekoita.
Lisää vadelmat/mansikat. Keitä hetki.
Keittämisen tärkeys korostuu varsinkin jos käyttää ulkomaalaisia marjoja!
Kaada hyytelö annosmaljoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.




 Riisimousse:
½dl puuroriisiä
1½dl vettä
3 dl maitoa
n. ½tl suolaa
1 vaniljatanko
2tl vaniljasokeria
2dl kermaa
1 munanvalkuainen
½dl tomusokeria

laita riisit kattilaan, kaada vesi päälle. 
Kuumenna ja anna veden imeytyä riisiin.
Lisää maito, suola ja rapsutellut vaniljansiemenet. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
anna jäähtyä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
Sekoita kermavaahto puuron joukkoon.
Vatkaa valkuainen, lisää joukkoon vähitellen tomusokeri.
Jatka vatkaamista kunnes seos on jähmeää.
Kääntele valkuaisseos varovasti puuron joukkoon juuri ennen tarjoilua ja täytä jälkiruokakipot.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti