keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Syntisen hyvä suklaakakku ja pikkujouluhöpinää


Viime viikolla vietettiin sukulaisten ja ystävien kanssa lasten pikkujoulua.
Meillä on ollut tämä tapa jo useita vuosia, väittäisin että 6 tai 7 pikkujoulut on jouluiltu.
Ohjelmassa on herkuttelua, yhdessä oleskelua, tonttu tuo portaille joka lapselle pienen paketin ja lapset saavat koristella pipareita.
Eli ihan olematon ohjelma. :)
Hauskaa on silti ollut!
Varsinkin tuo pipareiden koristelu innosti tänä vuonna tenavia yllättävän paljon.
Hirmuisen hulinan jälkeen yhtäkkiä lasketunut hiljaisuus sai korvat soimaan.
Piti oikeen tarkistaa ovatko kaikki hengissä. :)
11 tenavaa keskittyi kieli keskellä suuta väsäämään koristuksia.
Laitoin muutaman kuvat lopputuloksista. 
Jeren Loordi Lalli aseen kanssa-pipari ei ehkä ole se jouluisin ratkaisu, mutta mitäs siitä.  




Mutta sitten suklaakakku-asiaan!
Tämä viime vuoden Kotilieden Leivonta-lehdestä napattu ohje oli loistava löytö!
Kakusta ei jäänyt kekkereiden päätteeksi kuin pieni pala, ja se kertoo että paakelsi oli onnistunut kokeilu.
Ohjeessa sekä pohjaan että täyte-päälliseen oli käytetty tummaa suklaata.
Kohderyhmän tuntien laitoin maitosuklaata, pohjaan lisukkeeksi vähän tummaa kaakaojauhetta.
Seuraavalla kerralla aion laittaa mousseen minttukrokanttisuklaata tuomaan lisäpotkua.


Pohja:
5 kananmunaa
2dl sokeria
200g suklaata
50g voita
3½dl vehnäjauhoja (3dl jauhoja, ½dl tummaa kaakaojauhetta)
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa keskenään.
Sekoita jauhot.
Voitele halk. 24 cm irtopohjavuoka ja leivitä se.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt suklaa muna-sokerivaahtoon, sekoita.
Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 45 minuuttia.
Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.
Anna kakun tasaantua mielellään seuraavaan päivään.
Jos teet pohjan hyvissä ajoin, leikkaa se 3 osaan ja pakasta jäähtyneenä.

Täyte:
omenamehua
2dl (2pientä purkkia) säilykeaprikooseja
tai hapankirsikkahilloa. 

Kostuta kakkupohja omenamehulla.
Soseuta aprikoosit sauvasekoitimella.

Suklaamousse:
200g suklaata (minttukrokantti olis varmasti hyvää!)
1dl kermaa
½dl tomusokeria
250g mascarponejuustoa
1dl kermaa
(1rkl rommia)
Pinnalle suklaarouhetta

Kaada kattilaan 1dl kermaa, palo suklaa sekaan. Sulata, älä kiehuta.
Anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa vaahdoksi toinen desi kermaa.
Sekoita suklaan joukkoon tomusokeri, mascarpone ja kermavaato.
Halutessasi voit maustaa kerman 1rk lrommia.
(Itse en tehnyt niin. Viina viinana ja kerma kermana. ;) )

Levitä omppumehulla kostutetuille kakkupohjille ensin aprikoosisosetta, sitten suklaamoussea.
Kokoa kakku ja päällystä se suklaamoussella.
Koristele pinta suklaarouheella.



Tämä oli niin taivaallisen hyvää...

Loordi Lalli ja ase.



Pikku Myy kera kiiluvien silmien. :)

Kaikenkaikkiaan lapset käyttivät runsaasti aikaa, vaivaa ja mielikuvitusta tähän puhaan.
Upeita lopputuloksia! 






Pihalla vallitsevasta rapasäästä huolimatta mä nautin jouluisista fiiliksistä. 
Kynttilät käryämään, on tämä vaan ihanaa aikaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti