torstai 13. marraskuuta 2014

Lohivoileipäkakku ja -muffinssit







Isänpäivä tuli ja meni, mutta laitetaan nämä kuitenkin tänne...
Meillä iskä sai isänpäivä aamiaisen jo lauantaiaamuna, lasten toiveesta. 
Virallisena päivänä olin töissä koko päivän, joten mukavampi juhlistaa porukalla. 

Isänpäiväkakkuna toimi kylmäsavulohikakku, ohje täällä.
Melkeinpä saman näköinen, menin siitä missä aita on matalin ja tein samalla tavalla kuin ennenkin.
Paitsi...täytteen kahteen kertaa..
Ekalla yrityksellä soosasin reilusti sinappia sekaan, ja tajusin vasta liian myöhään, että sehän olis pitäny vetästä leivän pinnalle. Kyllä pisti ketuttamaan.
Kaupasta lisää aineita ja toinen yritys.

Aikani mietin mitä tehä Täyte nro 1:lle.
Tein siitä sitten suolaisia muffinsseja.
Ite en maistanut näitä, en tykkää lohesta, mutta kahden koemaistajan kommentit olivat positiivisia.
Muffinsseihin kannattaa laittaa reilusti tilliä ja pippuria, taikina pehmentää makuja.









Kakkua tehdessä ulkona oli vielä lumiset maisemat, mutta valitettavan äkkiä lumi vaihtui vesisateesen. Valkoista joulua oottelen, vielä toivo elää. :)









4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
1dl juustoraastetta
2 kananmunaa
½dl öljyä
300g kylmäsavulohta
1dl tilliä mustapippuria
4rkl sinappia
200g kylmäsavulohituorejuustoa
mustapippuria
1rkl sitruunamehua
1 paprika

Sotke aineet sekaisin, laita muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15-20 minuuttia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti