torstai 27. marraskuuta 2014

Yrttisolmut


Pikkujouluja ajatellen testasin myös näitä.
Ihan jees suolaista, vaikka tuoreet yrtit unohtuivatkin.
Nopeita ja helppoja.

500g lehtitaikinaa

Täyte:
1 dl marinoituja salaattijuustokuutioita
2dl voimakasta juustoraastetta, esim. mustaleima emmentalia
1dl tuoreita yrttejä, esim persilja, minttu

Voiteluun 1 kananmuna.

Nosta taikinalevyt sulamaan.
Kauli levyjä hieman pidemmiksi ja leveämmiksi.

Valmista täyte.
Murskaa salaattijuustot haarukalla tasaiseksi rouheeksi.
Lorauta joukkoon muutama ruokalusikallinen marinointi öljyä.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja hienonnetut tuoreet yrtit.
Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.
Painele täytettä päältä vaikka kaulimella  jotta se ei putoile solmittaessa.
Halkaise taikinalevy pituussuunnassa kahteen osaan, n. 3cm:n suikaleiksi.
Kiepauta nauhat löysiksi solmuiksi.
Voitele kananmunalla.

Paista uunipellillä 225 asteessa uunin keskiosassa n. 12minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti