sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Minimuffinssit kuohkealla herkkuhuipulla


Leivotaan-lehden (4/13) minimuffinssiohjetta katsoin useampaankin kertaan, kunnes viimein inspis iski.
Muffinsseja tuli aikamoinen läjä ohjeen mukaan n.30, mun käsialalla n.40), mutta kuvia katsoessa huomasin, että Iidan koristelemat jäi jostain syystä kuvaamatta. Ne oli nimittäin hienoimmat.
Neiti on näpertelijä -toisin kuin äitinsä- joten oli aivan innoissaan ja tosi pikkutarkka puuhassaan.
Tämä on melko hidas ohje, kun ottaa huomioon että taikinan pitää muhia jääkaapissa 1-2tuntia.
Huippujen hyydyttämiseen menee ohjeen mukaan muutamia tunteja, mutta mulla ei hermo kestäny oottaa niin kauaa. Puoli tuntia piisas ihan hyvin.
Suklaan levitin silikonipullasudilla.
Sitä jäin miettimään, että miten paljon pitää sulattaa suklaata, jotta siihen voi upottaa tälläset korkeat huiput?
Tai sitten pitää olla korkea ja kapea astia, missä niitä dippailee...








2 munaa
2dl sokeria
75g voita sulatettuna
1dl maitoa
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3½dl vehnäjauhoja

Täyte:
maitosuklaapaloja

Pursotettava päällyste:

3tl liivatejauhetta
3rkl vettä
4 valkuaista
1dl sokeria

Kuorrutus:
n.200g maitosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita sulatettu voi ja maito yhteen ja  kaada munaseokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita mönjään.
Anna vetäytyä jääkaapissa 1-2 tuntia jotta jauhot turpoavat ja muffinsit nousevat.

Jaa taikina pieniin muffinssivuokiin minimuffinssipellille ja/tai pellille. Täytä vuoista n.2/3. Paina puolikas suklaapala jokaiseen vuokaan niin että se peittyy taikinaan.
Paista muffinseja 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.
Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Päällyste:

Sekoita liivatejauhe ja vesi pienessä lämmönkestävässä kulhossa.
Vatkaa valkuaisen kestäväksi vaahdoksi.
Kaada sekaan sokeri ja vatkaa kunnes taikina on kiiltävää ja sileää.

Sulata liivatemassa asettamalla kulho kiehuvaan veteen.
Lisää sulanut liivate valkuaisseokseen  koko ajan vatkaten.
Jatka vatkaamista kunnes päällyste on kuohkeaa ja pursotettavaa.

Kaada päällystetaikina pursotuspussiin ja pursottele muffinseille korkeat huiput.
Laita muffinsit jääkaappiin 1-2 tunniksi jotta huiput jähmettyvät.

Sulata suklaa.
Upota huiput suklaaseen tai sutaa suklaa niihin silikonisella pullasudilla.
Koristele haluamallasi tavalla.




Rentoa isänpäivän iltaa!


2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea hyydyttää tuo marenki liivatteella, niin siitä saa vähän jämäkämmän. Toimisikohan kotitekoisiin suklaasuukkoihinkin.. x) Kokeilin parillakin ohjeella kerran ja toisella tuli aivan ihania! Mutta ne menivät uunissa sen verran kasaan, että voisi ensi kerralla koittaa tuommoisia kylmiä versioita. ;)

    VastaaPoista