Perinteistä hyväskää.
Kersana yritettiin keitellä jotain vastaavaa, mutta enpä muista, että olis kertaakaan kunnolla onnistunut.
Taittiin olla liian malttamattomia ja kiehutella liian vähän aikaa, kun se tökötti ei jähmettynyt kunnolla edes ulkona, pakkasessa ja lumihangessa. :)
Alkuperäisessä ohjeessa oli kuivattuja karpaloita, mutta niitä ei tähän hätään löytynyt.
Tilalle voi laittaa rouhittuja pähkinöitä, kuivattuja puolukoita tai 1rkl kaakaojauhetta.
Tästä tuli ihanan pehmeää toffeeta, nam.
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
½dl siirappia
1rkl voita
1rkl kaakaojauhetta (tai ½dl kuivattuja karpaloita)
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan.
Keitä n.15 minuuttia välillä sekoittaen (Multa meni kyllä kauemmin)
Tee kuulakoe:
Tiputa muutama tippa massaa kylmään veteen.
Kaada vesi pois. Jos toffee jähmettyy niin, että siitä saa sormilla pyöriteltyä pallon,
se on valmista.
Sekoita voi ja kaakao valmiiseen toffeeseen.
Kaada toffeemassa karamellivuokiin, anna jähmettyä jääkaapissa.
Tai vuoraa 15x15cm vuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Leikkaa jääkaappikylmäsä toffeesta paloja ja kääri ne voipaperiin tai paistopussista leikatuihin sellofaanipaloihin.
Säilytä jääkaapissa.
Mitä herkkua, ihanan näköisiä! Pitäiskin kokeilla tehdä, viime kerrasta on toooosi paljon aikaa.
VastaaPoistaVoi miten jouluista namia! Hyvältä näyttää! :)
VastaaPoistaNää oli kyllä nii hyviä! Pitäs kokeella tehdä näitä itekki :)
VastaaPoistaTerv, kaima
Mekin tehtiin joskus pienenä tyttönä toffeeta, ja ne iteasiassa maistu (muistaakseni) hyviltä! Ja olivay rrrrapsakoita! :D (tai sitten aika kultaa muistot, ja ne oliki palaneita mustia klönttikakkuja! :D)
VastaaPoista