Jouluinen fiilis valtaa mielen, ja kaupan kassajonossa katse kiertää joululehtiä.
Maailmassa on niiiiin paljon ihanan näkösiä reseptejä, joita olis kiva testailla...
Harmi vaan että työ haittaa harrastusta, kaikkea ei vaan millään ehi. :)
Testattavaksi pääsi Kodinkuvalehdessä ollut muffinssiohje.
Alkuperäisessä versiossa päälle oli askarreltu marsipaanista tähtiä.
Meillä ei moisia tarvinnut tehä, eihän niitä sitten kukaan olis halunnu syödä...
Muffarit päällystettiin siis maito- ja valkosuklailla sekä pienillä lumihiutaleilla.
Näitä oli tarkoitus syödä Lasten Pikkujouluissa, joita on vietetty meillä ystävien ja sukulaisten kanssa jo viitenä vuonna.
Jotka oli tarkoitus tänä vuonna pitää tänään...
Mutta koska Jerelle iski melkoisen sitkeä oksutauti, jouduttiin bileet perua.
No, eihän nuo pakastimessa pilalle mee.
5 Pätkis-suklaapatukkaa
(tai Maraboun Minttukrokanttisuklaata)
125g voita
2dl fariinisokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Pinnalle
suklaata maun mukaan
Koristeeksi mustaa ja valkoista marsipaania, jos haluaa.
Rouhi suklaa.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne maidon ja suklaarouheen kanssa vuorotellen taikinaan.
Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin, täytä 2/3 täyteen.
vuoat kannattaa laittaa muffinssipellille, muoto pysyy kauniimpana.
Paista 200 asteessa isoja muffinsseja n. 20 minuuttia, pieniä 15-18 minuuttia.
Kuorrutus:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Valuta sulatettua suklaata jäähtyneiden muffinssien päälle.
Halutessasi kauli marsipaanista ohut levy.
Painele piparkakkumuoteilla kuvioita ja koristele muffinssit niillä.
Täällä sataa nyt lunta, hipheihurraa!
JOsko lapset viimein lakkais haisemasta märänneeltä ulkoilun jälkeen...
Ihania jouluisia fiiliksiä kaikille!
Erittäin hyviä, tykkäsin :)
VastaaPoistaToivottavasti tauti ei koko perhettä mee läpi, jaksamisia! <3
Terv, kaima