torstai 11. huhtikuuta 2013

Appelsiini-Fazerinasuklaatorttu



 Ja lisää näitä Kotilieden ohjeiden testauksia. Tällä kertaa taisi olla kyseessä numero 24/2012.
Tämä oli hyvää. Pehmeää, suklaista, mutta appelsiini kuitenkin raikastaa makua.
 Luulen kyllä, että suklaakakuista on hirmuisen vaikeaa saada pahan makuisia..
No, joka tapauksessa huomaa, että tämä on joulukuun lehdestä. Maku on aika...joulunen, tai ehkä talvinen olisi parempi sana. Tätä teen vielä toistekin, mutta syksyllä.
Kumma, miten jotkut jutut vaan kuuluu johonkin tiettyyn vuodenaikaan.
Tuosta suklaasta vielä sen verran, että koska Geisha-suklaa on mun makuun enemmän kuin Fazerina, aion seuraavalla kerralla käyttää sitä.
Koostumus on kyllä niin pehmeä, varsinkin keskeltä, että leivinpaperia oli hirmuisen vaikea saada pois, kakku hieman repeili päältä, kuten kuvastakin huomaa.
Parhaiten sen saa irti kun yrittää vasta sen jälkeen kun kakku on ollut jääkaapissa ja kunnolla jäähtynyt.




 1.Kakkupohja
 4½dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
125g voita sulatettuna
1rkl kaakaojauhetta

2. Kakkupohja
1 kananmuna
1dl piimää
½dl appelsiinimehua

Rahkatäyte:
100g Fazerina/Geisha-suklaata
50g tummaa suklaata
1prk (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl appelsiininkuoriraastetta

Sekoita ensimmäisen kakkupohjan ainekset kulhossa muruseokseksi.
Jaa seos kahtia ja lisää toiseen osaan toisen kakkupohjan ainekset.
Sekoita taikinaksi, seos saa jäädä löysäksi.

Vuoraa halk. 24cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta vuokaan löysä taikinaseos.

Sulata rahkatäytteen suklaat mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään.

Valuta täyte pohjataikinan päälle niin, että reunoilta jää hieman näkymään pohjan taikinaa.
Ripottele pinnalle ensimmäisen kakkupohjan muruseos.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30-35minuuttia.

Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
Irrota jäähtyneestä kakusta irtopohjareunus ja nosta varoen tarjoiluvadille.





Pöllöarvonta  on loppusuoralla, huominen vielä aikaa osallistua.



4 kommenttia:

  1. ♥ taidankin leipoa tänään jotakin herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Tämä ei voi olla kuin hyvää !!! Täytyy laittaa ohje korvan taakse!

    VastaaPoista
  3. Pitkästä aikaa kurkkimassa. Tässä vois olla hyvä kahvipöytäherkku 1-v synttäreille!

    VastaaPoista