Jokin aika sitten ostin piimää (jonka hajuakin inhoan). Oli kai jokin visio käyttää sitä johonkin... Visio unohtui mutta johonkinhan sitä lemujuomaa oli laitettava kun se kerran oli ostettu.
Aikani nettiä selattuani löysin ohjeen täältä.
Tästä tuli hyvää!
Pohja oli ihanan pehmeä ja mehevä. Ja resepti äärettömän helppo.
Koska pakastimesta löytyi mustaviinimarjojen lisäksi syksyllä palottuja ja pakastettuja mummun puun omppuja, käytin niitä.
Sellainen pieni kämmi kävi, että laitoin vaniljasokerin tilalta kanelisokeria.
Ei kannata edes yrittää arvata, miten se on mahdollista, mutta niin vaan kävi. Huomasin mokan siinä vaiheessa kun työnsin piirakkaa uuniin. Mutta mitäs pienistä, ei se pilalle mennyt. :)
- Taikina
- 150 g voita tai margariinia
- 3 1/2 dl sokeria
- 7 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl soodaa
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 6 1/2 dl piimää
- Omenatäyte
- 6-8 isoa omenaa
- 3 dl mustaherukoita
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää rasva ja piimä niiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai isoon piirakkavuokaan (ø 26 cm).
Poista omenista siemenkodat ja viipaloi omenat. Levitä mustaherukat ensin taikinalle ja lado sen jälkeen omenaviipaleet riveihin tai ruusunmuotoiseksi kuvioksi pyöreään vuokaan. Sekoita sokerit keskenään ja ripottele piirakan päälle.
Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30–40 min. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Sama täällä tuon piimän suhteen. Nytpä tässä ohje, jolla saa ison piimämäärän tuhottua.
VastaaPoistaSamat sanat, piimä ei maistu muuta kuin leivonnaisissa, joten tämä menee kokeiluun =)
VastaaPoistaHyvän näköistä torttua. Ja parasta tässä oli taas tuo kenolleen kääntynyt viimeinen kuva. :) Ei ole blogger sinun ystävä...
VastaaPoistaPiimä muutttuu moneksi. :)
VastaaPoistaEena, sanos muuta. Mä en jaksa ymmärtää, missä on vika...enkä toisaalta jaksa ees piitata, olkoon... :)