tiistai 30. elokuuta 2011

Mustikkaherkku


Tämäkin ohje Hellapoliisi makeilee-kirjasta. Tenavat tykkäs, eikä se munkaan suussani pahalta maistunu. :)
Käy hyvin jälkiruuaksi tai välipalaksi.
Kirjan mukaan tulee 4 annosta. Riippuu kai kipon koosta, mutta meillä annosksia tuli enemmän, n. 7.

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g mustikkajogurttia
3 dl mustikoita
1-2 tl vaniljasokeria

Vaahdota vaniljakastike.
Vatkaa joukkoon mustikat ja jogurtti. Mausta vaniljasokerilla.

Helppo ja nopea herkku. Iloista tiistaita!


maanantai 29. elokuuta 2011

Jättikurpitsa ja omenaraasteleipää leipäkoneella.


Sain alkukesällä ystävältäni jättikurpitsantaimen. Se sai uuden kodin mieheni nikkaroimasta kasvatuslaatikosta (tai mikä ihme tuollaisen lootan nimi onkaan?) ja rehottaa nyt takapihan reunassa. 


Kuten kuvista näkyy, varret ja lehdet kasvavat ja kukoistavat mukavasti.

Kurpitsat vaan eivät ole jättiä nähneetkään, kuten näkyy. Lannoitettu on, mutta eipä ne hirmuisesti ole paisuneet. Muutama mukula on kadonnutkin, kuka lie on pihistänyt. No, vielä on aikaa kasvaa, luulisin, ainakin lämmintä on ollut. Ja onhan se juttu niin, että mä en todellakaan ole kummoinen hortonoomi. On silti kiva kokeilla ja katsoa, mitä tapahtuu. 
Samainen ystävä antoi itse kasvattamiaan kesäkurpitsoita, niille aionkin jotain käyttöä keksiä nyt vapaapäivinä. Kiitos vielä Mari! 

Äitini toi meille pussikaupalla omppuja, joille olen nyt kovasti koettanut löytää käyttöä. Osa on jo pakastimessa viipaleina ja soseeksi keitettynä, mutta muutakin niistä on tehty...
Mm tätä omenaraasteleipää, joka olikin tosi hyvää! Ihan hirveästi en sitä omenan makua erikseen maistanut, mutta lapset ja minä popsimme leivän innolla parempiin suihin. 
Kuvaakaan ei meinannut keretä ottamaan...

2 dl omenaraastetta
2 dl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 tl kuivahiivaa

Laita aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kansi kiinni ja kone hurisemaan! 
Mun vanhassa koneessani valitsin medium paiston. Noista uusista koneista ei ole mitään kokemusta. 

Mukavaa syksyistä viikkoa kaikille!

perjantai 26. elokuuta 2011

Kinuski-juustokakku ja tunnustus



Tosiaan, työt alkoi ja vein yövuoroon mennessäni kakun kahvipöytään.
Kuva on taas vinossa ja epäselväkin, illan hämärissä otettu. Ja kaikessa kiireessä, meinasin unohtaa koko kuvan. :) Melkoisen makeaa kaakkusta tämä on, ja eka iltana maistaessani aattelin että voihan nyt, eipä tullut hääviä. Mutta kummasti maku syveni ja parani kun kakku sai vielä maustua. Muutama tunti ei ole riittävä, kyllä maut tasaantuu paremmin yön yli muhiessaan.
Tämänkin ohjeen löysin Kitiseltä. Ja samaa mieltä olen kuin hänkin: sokerin määrää kannattaa maistella ja säätää maun mukaan.



Pohja
200 g Safari-keksejä tms. suklaahippukeksejä (laitoin vadelman makuisten jaffakeksien halpisversioita)

50 g voita/margariinia


Täyte:

2,5 dl Flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl kinuskikastiketta

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl sokeria

3 liivatelehteä

n. 15 kpl Omar-karkkeja (n. 15 kpl Lehmätoffee-karkkeja)

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto vatkaimella, kippaa kinuskikastike ja sokerit sekaan.
Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, sekoita tuorejuustomössön sekaan. Lisää viimeisenä kermavaahto ja pilkotut karkit.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä ja laita jääkaappiin hyytymään. Mieluusti yön yli.


Tämän ihanan kesäisen tunnustuksen sain Tupulta. Kaunis kiitos, tämä oli tosi iloinen yllätys!
Tässä siis kuuluu vastata kysymyksiin ja jakaa tunnustus eteenpäin 10 blogiin.
Tässä kysymykset vastauksineen..

1. Suosikkiväri: hmm...kai punainen.

2. Suosikkieläin: Kissa, hevonen

3. Suosikkinumero: 21

4. Suosikki alkoholiton juoma: Vesi

5. Facebook vai Twitter? Facebook

6. Intohimosi: Lukeminen

7. Saada vai antaa lahja? Molemmat on kivoja!

8. Suosikkikuvio: Enpäs ole ajatellut...kiekurat.

9. Suosikkiviikonpäivä: Vapaapäivä, oli se sitten milloin tahansa. ;)

10. Suosikkikukka: Sellainen joka suostuu meillä elämään eikä nitkahda heti. Nyt olen ihaillut takapihalla kukkivia auringonkukkia.

Laitan tunnustuksen eteenpäin



perjantai 19. elokuuta 2011

Turkinpippurimuffinssit



Näitä muffinsseja tein jo jokin aika sitten. Kaapissa oli Tyrkisk Peber-pussin jämät ja piti saada se pois sieltä. Resepti on jostain netin syövereistä aikoja sitten talteen napattu, ei mitään hajua mistä. Alkuperäisessä ohjeessa kuului olla lakritsihippuja..  Mä oon kai superlaiska, mutta rakastan näitä sekoita-ja-paiskaa-uuniin-ohjeita. ;)
Nämä olikin hyviä, jopa 2/3 lapsista söi! Se 1/3 ei voi sietää mustia karkkeja, joten ei suostunu maistamaan...
Sisko miehensä kanssa sai sitten postilaatikkotuliaisia ja heillekin oli kuulemma maistunut.


3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 
1 dl kermaa/maitoa
2 munaa
100g voita sulatettuna
1 dl Turkinpippuri murskaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita. Laita taikina muffinssivuokiin.
Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 20 minuuttia.


Nyt nukkumaan. Yövuorot taas onnellisesti takana. Edessä parin tunnin unet ja vapaa viikonloppu! Ens viikolla se varsinainen arki taas alkaa kun aamu- ja iltavuorot lähtee pyörimään...saa nähdä kuinka alkulomasta nitkahtanut alaselkä kestää enemmän nostamista yms.
Mutta nyt aurinko paistaa, ainakin välillä. En suostu piittaamaan noista pilvistä joita on vähän siellä täällä. :)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

tiistai 16. elokuuta 2011

Marjaisa Polka-jäätelökakku


Tämäkin ohje on peräisin Hellapoliisi makeilee-kirjasta. On sitä opusta lueskeltu...
Sain lahjaksi myös Ruokasuosikit Suklaa-kirjan, johon olen nyt pikkuhiljaa perehtynyt. Vielä en ole ehtinyt siitä kokeilemaan mitään, mutta monta ihanaa ohjetta löytyi! :)

No joo, laitan jäätelökakkuohjeen niin kuin se on kirjassa, sulkuihin laitan pienet muutokset jotka tein omaan versioon. Tuorejuuston ansiosta kakku sulaa hitaammin kuin pelkkä jäätelö, joten kuumalla ilmallakaan lautasella ei ihan heti ole pelkkä limakasa. :)

175 g kaurakeksejä (suklaahippu kaurakeksejä)
2 l vaniljajäätelöä
200g Philadelphia-tuorejuustoa

200 g vadelmia (mansikkaa) + 1 tl vaniljasokeria
200 g Marabou Polka suklaata tai muuta minttusuklaata

Pinnalle:
2 dl vadelmia
1dl mustikoita
1 dl mansikoita
1 pötkö Smil suklaanappeja 1 pötkö kaura-vaniljakeksejä

(Mun versiossa pinnalle tuli vadelmia, mustikoita ja Daim-rakeita.)

Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Murusta keksit ja ripottele ne vuoan pohjalle.
Vatkaa hieman pehmenneen jäätelön joukkoon tuorejuusto ja jaa seos kahteen osaan.

Lisää toiseen seokseen 200g vadelmia (mössöttyjä mansikoita) ja vaniljasokeri. Lusikoi täyte keksinmurujen päälle tasaiseksi.
Sulata suklaaja lisää toisen jäätelöseoksen joukkoon. Hieman lämmin suklaa saattaa jähmettyä kylmän jäätelön seassa, siitä tulee herkullisia sattumia! 
Levitä seos edellisen päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja nosta yöksi pakastimeen.

Hieman ennen tarjoilua, irrota kakku vuoasta ja koristele.


Nyt on sitten kesälomakin lusittu, vaikka täytyy kyllä tunnustaa että mielelläni olisin sitä vielä jatkanut. 
Molemmat pojat ovat nyt koululaisia ja kaikenlaista jännitystä siitä tulee äiti-ihmisenkin elämään... Eka päivänä Jere oli unohtanut toisen kirjan kouluun, toisena päivänä sinne oli jäänyt oma puhelin. Tänään herra yritti pontevasti lähteä ilman reppua ja kypärää... Onneks tuo mies jatkaa vielä jonkin aikaa lomailua, ei tarvi ihan ite pojan vielä selvitä matkaan. Tomilla touhu menee vanhalla rutiinilla, mun iso pieni poikani. <3

Mutta huomenna siis mä yritän paluuta työarkeen, kai jotain palaa aivojen kätköistä, vai onko kesäaurinko polttanut kaiken tiedon kovalevyltä...yövuoro siis odottelee vuorokauden päässä.
Onneks työpaikka ja työkaverit on parasta A-luokkaa, muuten tämä paluu arkeen olis vielä tahkeampaa. :) Oon nauttinu lomasta ja siitä että koko porukka on ollut yhtäaikaa kotona. Se kun näillä työajaoilla on sitten lomien jälkeen välillä kovin harvinaista. Vuorotyössä on puolensa ja puolensa. Yritän muistaa ne hyvät ja nauttia niistä.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille täällä käyville, ja kiitokset kaikista kommenteista!

Osaako muuten kukaan auttaa ja kertoa, miksi kaikki lukijat eivät saa kommentoitua blogissani vaikka olisivat kirjautuneina? Mä en tajua missä vika...

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Barbikakku


Iidan synttärit, part 2.
Kakku neidin toiveen mukaan Barbie-kakku. 
Ensimmäinen ajatus oli päällystää helma marsipaanilla, mutta mieli muuttui ja laitettiin kerma. Marsipaani olis varmaan ollu helpommin koristeltava...?

 Kasasin kakun vatkauskulhoon, Jeren mielestä näytti jättihampurilaiselta. :)
Välissä marianne kermaa, vadelmahilloa, suklaakermaa ja mansikoita. Pohjana kaakaolla maustettu kakkupohja ja vähän Rainbown valmispohjaa, koska viime tipassa päätinkin tehdä kakun isompaan kulhoon kun alunperin ajattelin... Yllättävän hyvää oli tuo valmispohja, aiemmin en olekaan kokeillut!


No, hyvää oli ja kelpasi! Juhlatkin sujui mukavasti, vaikka en ihmeempää ohjelmaa järjestänytkään, onginnan lisäks.
Mua hieman ihmetyttää tämä nykysuuntaus, että lastensynttärit on niin täysin ohjelmoituja ja aikuisvetoisia. Omaa lapsuutta kun muistelee, niin silloin syötiin sitä mitä äiti oli leiponut, avattiin lahjat ja leikittiin. Ja aina oli mukavaa! Mä oon vetäny rajan ongintaan/aarteenetsintään ja päättäny, että jos lapset ei osaa leikkiä niin niissä on jotain vikaa. Varsinkin meidän poikien synttäreillä oon huomannu että ei siinä mua paljon tarvita muuta kuin limsan kaatajana. :) Mielikuvitus kukoistaa, onneks!
Näitä pienempiä pitää toki enemmän pitää silmällä ja vähän tarvivat apua paperinukkeleikissä, kun kaikki vaatteet ei ihan meinannu pysyä nukkejen päällä. :)
Muttamutta...kukin tavallaan ja tyylillään. Meilllä näin. 
Kuinka teillä?

Tässä vielä kuva edellisen postauksen Raikkaan mustikkakakun "kaksosesta". Siis siitä ylijäämäkakusta jonka sitten pakastin.



keskiviikko 10. elokuuta 2011

Raikas mustikkakakku, gluteeniton






Tämäkin ohje löytyi Hellapoliisi makeilee-kirjasta. Ihmettelin hieman täytteen ainesten runsasta määrää, mutta aattelin sitten että kai se sopii...ohjeessa kun sanottiin että vuoan halkaisija 20 cm. No, olis kannattanu ottaa ne aivot sieltä narikasta. Eihän se meinannukkaan sopia, vaikka kermaa laitoin desin vähemmän kuin ohjeessa... Onneks kaapista löytyi keksejä, tein toiseen 20 senttiseen vuokaan sitten toisen kakun jonka pökkäsin pakastimeen. 
Joten suosittelisin ehdottomasta 24 senttistä vuokaa, tuo taikina nous mulla ainakin niin reippaasti että olis tod.näk. riittäny isompaan vuokaankin.. 26 senttiseen vuokaan täyte varmasti mahtuu, mutta sitten en oo satavarma, riittääkö pohja...
Marenkipohjaakaan en kaupasta löytänyt, mutta mun makuuni nuo reunoille ripsityt valmismarengit riitti oikein hyvin. Se kun ei mun suurinta suosikkia oo.. :)
Laitoin ohjeeseen sulkuihin käyttämäni aineet ja määrät.

No, joka tapauksessa, hyväähän tämä oli! Äitini ja Heska olivat kuulemma aivan ihastuneita tähän. Ja kelpasi kyllä muillekin synttärivieraille. :)



Pohja:
2 munaa 
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
(Itse kostutin vadelmamehulla)

Täyte:
8 liivatelehteä
5 (4) dl vispikermaa
200g sitruunarahkaa tai -tuorejuustoa (laitoin tuorejuuston)
50g sulatettua valkosuklaata (n.100g)
4 dl mustikoita soseutettuna
1 tl vaniljasokeria
½-3/4 dl sokeria (½dl)
2 dl kokonaisia mustikoita
½ dl vettä
(mustikoista sulatettaessa tullutta mehua hieman lantrattuna ja makeutettuna)

Pinnalle:
1 valmis marenkikkakkupohja (valmiita marenkeja reunalle)
1 dl kermavaahtoa 
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
n 2 dl mustikoita, metsämansikoita tai muita marjota (vattuja)


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan jonka halk. on noin 20 cm. Eli suosittelisin 24 cm irtopohjavuokaa ainakin täytteen puolesta. Tai sitten kannattaa tehdä vaikka keksipohja toiseen 20 cm vuokaan jo valmiiksi!
Paista 225 asteessa n. 7 minuuttia. Kumoa pohja vuoasta ja anna hetken jäähtyä.
Vuoraa pohja uudelleen leivinpaperilla, laita pohja vuokaan ja kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka tai tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja sekoita se vaahtoon.
Lisää soseutetut mustikat ja sokerit. Tarkista maku!
Sekoita lopuksi varovasti joukkoon kokonaiset mustikat.

Kiehauta vesi/mehu, liuota joukkoon liivatteet josta olet puristanut pois ylimääräisen veden. Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä muutaman tunnin tai yön yli. 

Siirrä tarjoiluvadille ja nosta päälle marenkipohja/marengit. 
Levitä vatkattu, sokereilla maustettu kerma päälle, koristele marjoilla.
Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

 

lauantai 6. elokuuta 2011

Barbikakkua ja Pyhävuoren peikkoja


Iidan 4v synttäreiden eka osa vietettiin jo tutuksi tulleeseen tapaan mummolassa. Tänä vuonna tosin satoi urakalla, mutta sekään ei pitänyt lapsia poissa järvestä. :) Paitsi Tomin, joka oksensi vanhan mummulan puolella...mutta se ei johtunut kakusta! ;)

Tälläistä kakkua oli tarjolla tällä kertaa. Ensin neiti olisi halunnut Ppavo Pesusieni-kakun, mutta kun mummo näytti jo aikoja sitten tilaamansa Barbie-kuvan, neiti oli heti myyty.
Kakkua kasasin jälleen kerran myöhäisen illan tunteina, aivan kypsänä koko kakkuiluun...mutta hyvää siitä tuli. Kostutus Fantan metsämarjalimsalla. Välissä hiukan vadelmahilloa, kermavaahtoa jossa seassa sulatettua suklaata ja mariannemurskaa sekä mansikoita tökitty sekaan. Toisessa välissä vadelmahillo, kerma-mariannemurskaseos ja mansikat.

7 munan kakkupohja  Mimmin ohjeella. Ja täytyy sanoa, että olipa hyvä ohje, kiitokset Mimmille! 

7 munaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä sekoittaen nostellen, ei saa vatkata ettei vaahto laskeennu. Paista pohja 4 litran  / 26cm halkaisijaltaan olevassa tasapohjaisessa vuoassa 150-160 asteessa alimmalla tasolla ritilän päällä n.50 min. Kokeile pohjan kypsyys keskeltä tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa n. 5 min ja kumoa.





Mutta juhlia edltävänä päivänä viipotimme ulkona koko päivän (siksi kai illalla ei enää kakkuilu olisi huvittanut...)

Ensin suuntasimme oli Alajärven puolella olevalle Pyhävuorelle.
5 vuotta taisi olla aikaa edellisestä visiitistä ja lapset olivat innoissaan, kunhan alkuun pääsivät. Aamupäivän sade oli vähän houkutellut Känkkäränkkää kersojen keskuuteen, mutta tällä reissulla taidettiin tiputtaa Känkkä kalliolta, ainakin hetkeksi...

Isi ja Iida matkalla etsimään peikkoluolaa...

...pojille ei portaat kelvanneet, kallioa pitkin oli paljon kivempi kipaista.
Ensin tutkittiin Jaakon majan jäänteet ja ihmeteltiin ääneen, miten joku on halunnut asua kylmässä kivimajassa ihan erakkona...





..."ja vielä ihan peikkojen naapurina", kuten Jere osuvasti kauhisteli! :)


Tässä ilmeisesti Jaakon saunanrauniot.

"Eikö täältäkään löytys yhtään peikkoa???"




Uhrikivi...kammottaa ajatellakin lapsiuhreja...kyllä ihmiset ovat aina osanneet olla petoja toisilleen.

Kiven alta löytyi vanhoja kaiverruksia ja kaksi pikkuista Peikkoa. Kuka lie ne sinne vienyt. :)


Maisemia kelpasikin katsella. Paikoin järvi näkyi tosi kauniisti.


Poikien kanssa talsin parin kilometrin mittaista metsäpolkua alas. Matkalla löytyi vaikka mitä kivaa...
Iso rupikonna, jota luonnollisesti (?) piti rapsutella.

Tämän Jere olis halunnu lemmikiks..arvatkaa mitä pojan tylsä äiti siihen tuumas...?
Ja hurjan paljon pikkuisia, paljon sievempiä sammakoita. Joista 3 onnellista saivat uuden kodin mummon ja papan rannan heinikoista.






Seuraavaksi lainattiin papan venettä ja hurautettiin Vasikkasaareen uimaan...



..etsimään hienoja aarteita...

paistamaan makkaraa...







Ja nauttimaan ihanasta kesäpäivästä.
 
Nyt sataa kaatamalla vettä, taivas on harmaa ja mielialakin meinaa vähän laskea kun aattelen edessä oottavaa siivousurakkaa. Mutta kummasti helpottaa kun muistelen lämpöisellä hiekalla tassuttelua ja lasten onnellisia ilmeitä veneessä. Kyllä mä taas jaksan! Ja noita ihania päiviä tulee lisää, taas ensi kesänä. Ja välissä on muita ihania päiviä, syksyn, talven ja kevään aikana...

Mistä te olette kesän aikana eniten nauttineet?






keskiviikko 3. elokuuta 2011

Ihanat Pätkismuffinssit


Iidan synttärit lähestyy, ja niitä varten on jotain jo leivottukin... Tämä ohje löytyi Crazy Bakerilta
Kuorrutus on ihanaa, kruunaa muutenkin herkulliset muffinssit. Makeitahan nämä ovat, suosittelen suklaan ystäville. :)

3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
reilu 100g Pätkiksiä pilkottuna
1 dl maitoa
2 munaa
100g voita
1 dl vahvaa kahvia

Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat sekä hieman jäähtyneet voi ja kahvi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Lisää lopuksi Pätkikset käännellen. 
Paista keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuorrutus:
2½ dl rouhittua suklaata
½ dl vaniljajogurttia tai maustamatonta

Sulata suklaa. Lisää jogurtti ja sekoita. Levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Jos kuorrute jähmettyy, lisää jogurttia. Koristele.


Nämä ovat todella helppotekoisia ja nopeita tehdä. Ei tarvita vatkaimia tms... Kuorrutteeseen laitoin bulgarian jogurttia kun sitä kaapista löytyi. Herkkullista tuli! Päälle ripsaisin punaista sokeria. 




tiistai 2. elokuuta 2011

Pienet rahkajäädykkeet ja mustikkarahkaa



Sain mieheltäni synttärilahjaksi Hellapoliisi Makeilee-kirjan, ja sitä on sitten lueskeltu innolla tenavien kanssa.
Näitä pikkujäädykkeitä tehtiin kuuman kesäpäivän iloksi, ja kyllä niitä on pakastimesta kadonnutkin. Varsinkin Jere ja Iida tykkäävät jäädykejälkiruuasta. Toinen suosikki on mustikkarahka, namskis!


 
2,5 dl Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
n. 200g mustikoita+ vähän koristeeksi
maun mukaan vaniljasokeria ja sokeria
Vatkaa vispi, sekoita siihen rahka ja sokerit. Mössää mustikat vaikka sauvasekoittimella, lisää seokseen. Tarkista maku. Laita loput mustikat päälle koristeeksi.










Rahkajäädykkeet

2,5 dl Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
250 g marjoja (laitoin mansikkaa)
½ dl sokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
10-15 kpl Carneval Marjanumero-keksejä (Laitoin joitain Rainbown lastenkeksejä, joita kaapista löytyi..)

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon maitorahka ja (mössätyt) marjat. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Rouhi joukkoon keksit siten, että palat ovat epäsäännöllisen kokoisia. Jätä osa rouheesta pinnalle koristeeksi. 
Mikäli käytät paperisia vuokia, laita kaksi päällekäin ja jää seos vuokiin. 
Painele keksinmurut jäädykkeiden pinnalle.
Nosta pakastimeen ja anna olla mielellään yön yli.

Itse laitoin paperiset vuoat muffinssipeltiin, ne jotka eivät siihen sopineet, varustin kahdella päällekkäisellä paperivuoalla. Näitä taisi tulla 16 kpl. Osaan koristeluksi mustikat, osaan keksinmurut..