Jokunen päivä sitten tarvittiin jotain gluteenitonta kahvin kanssa...
Ensin ajattelin olla laiska ja ostin kaupasta Viennettaa, sehän on hyvää. Mutta taas se leipaisukärpänen pääsi puremaan. :)
Sunnuntain Gluteenittoman jauhoseoksen pussin kyljestä löytyi tälläinen ohje. Kuorrutetta vähän tuunasin.
Kakusta tuli tosi mehevää ja hyvää, nam!
Pohja:
150g voita
1½dl vettä
3dl sokeria
3dl gluteenitonta jauhoseosta
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa
Kuorrutus:
50g voita
½dl kermaa tai maitoa
2dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
4 riviä Pandan tummaa suklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota pyöreä, tasapohjainen 24 cm kakkuvuoka.
Sulata margariini kattilassa, mittaa sekaan vesi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Riko munat lasiin ja vatkaa niiden rakenne rikki. Ei tarvitse vaahdottaa.
Kaada kuivien aineiden sekaan munaseos ja kuuma vesi-rasvaseos. Vatkaa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.
Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.
Kumoa valmis kakkuvaikka tarjoiluastialle. Ujuta leivinpaperisuikaleet suojaamaan lautasen reunoja kuorrutukselta.
Valmista kuorrutus:
MIttaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.Kaada kuuma kuorrutus kuuman kakun päälle.
Anna jäähtyä rauhassa viileässä paikassa.
Poista leivinpaperisuikaleet lautaselta ja tarjoile.
Oi oi kun kuola valuu! Meillä usein kokataan myös glut. juttuja, mutta en ookkqan ennen nähny tällästä reseptiä! :)
VastaaPoistaTäältä muuten löytyy paljon gluteenittomia ohjeita:
VastaaPoistahttp://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm
Itse aina vain vaihdan vehnäjauhot gluteenittomaan jauheseokseen. =D
Mut ehkä ois parempi olla tarkempi. x) Tää kakku on varmasti hyvää. =)
-Kakkumonsteri
juu, hyvää se oli. :)
VastaaPoistaKakkumonsteri, kiitos vinkistä! Pitää perehtyä! :)
Onnea Sumi! Voitit Pionilaakson 3-v arvonnan! Laitatko minulle sähköpostia, niin laitan paketin postiin heti kun postipoika kiikuttaa sen minulle. <3
VastaaPoista