perjantai 2. joulukuuta 2011

Broileri-riisivuoka



Onko teillä muilla, tai siis teidän lapsilla, tullut joulukalenterin myötä kammottavaa vimmaa herätä VIELÄ aikaisemmin kuin aiemmin?
Meidän pojat herää nykyään törkeän aikaisin, ja tuo keskimmäinen herättää mutkin..tänään klo 6.15 tultiin jo utelemaan onko aika avata luukku.
Ja mä oon niin huono nukkuja, että kun aamulla herätetään, en saa enää unta. Reilua. Varsinkin, kun tänään olis saatu nukkua melkeen kasiin asti.No, kunhan mulla on aamuvuoro niin taatusti lapset nukkuu. :)
Mutta vähän alkaa pelottaa se jouluaatto...ollaanko meillä hereillä klo 4.30? Tulee piiiiitkä päivä oottaaa pukkia, jos niin käy. :)

No joo, ongelmansa kullakin...

Tämä riisivuoka on mun mielestä hyvää ja helppoa arkievästä.
Vielä helpommalla pääsee jos käyttää valmiiksi marinoituja kanansuikaleita ja vaikkapa Knorrin kanafondueta.

400g broilerinsuikaleita
6 dl vettä
hieman suolaa
2,5 dl riisiä
2 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta
1 rkl currya
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 pss herne-maissi-paprikaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa

Kiehauta vesi.
Pane riisi, vesi ja öljy uunivuokaan.
Lisää mausteet ja broilerinsuikaleet ja sekoita.
Anna kypsyä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Lisää herne-maissi-paprika ja kerma.
Anna kypsyä kunnes vihannekset ovat kuumentuneet ja kerma imeytynyt.

2 kommenttia:

  1. Kaikkea ihanan jouluista ilmestynyt tänne!
    Kyllä meilläkin on aamu-uninen neiti herännyt reippaana ennen 7:ää molempina joulukuun aamuina...
    Ja jouluaaton ongelma on ratkaistu siten, pukki tulee aina viimeistään kahdelta :D

    VastaaPoista
  2. Tämä vuoka kuulostaa herkulliselta. Pitääpä ottaa kokeiluun. Kiitokset ohjeesta!

    VastaaPoista