Pakastimesta löytyi vieläkin mustikoita, jotka pitää nyt kiireesti syödä pois, muodossa tai toisessa jotta saadaan tilaa uusille. :)
Netin uumenista löytyi tälläinen ohje... Täyte on Arla Ingmannin sivuilta, pohja tavismurotaikinaa.
Murotaikina:
125g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä 26-28 cm:n piirakkavuoan pohjalle.
(Jos tarvitset vain pohjan erikseen paistettuna, 200 astetta ja 10-13 minuuttia.)
Täyte:
250g rahkaa
250-300g mansikoita ja mustikoita
1 dl kermaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Ompas herkulliseen näköistä. Kiitos vinkeistä raparperin kanssa.
VastaaPoista