tiistai 24. toukokuuta 2011

Lakritsi-suklaakakku


Eipä ihan vielä luovuta tästä lakritsista.. .:) Tässä mutakakku tyyppinen lakritsinen suklaakakku.
Ohjeessa on käytetty Kick-patukoita. Mulla oli vielä vähän Laku-Lehmä toffeeta, joten laitoin ne ja sitten loput Kick-patukoita, yhteensä n. 160g. Taisi olla aikalailla puolet ja puolet.
Eilen meillä oli Avon-kosmetiikkakutsut, kiitokset Heska ja kaikki mukana olleet! :)
Kahvipöytään oli taas mukava leipoa jotain uutta, jota en ennemmin ole kokeillut. Tämä ohje löytyi jostakin kirjastosta lainatusta kakkukirjasta..nimeä en muista ja kirja on jo onnellisesti palautettu.
Täytyy myöntää, että vähän epäilytti koko kakkunen, varsinkin kun se pahus tarttui pohjasta vähän kiinni ja irroitusoperaatio oli..hmm..melko mielenkiintoinen.
Mutta tämä oli aivan sairaan hyvää! Namskis! Vähän jäi lautaselle, ja nyt ne jämät on tuolla jääkaapissa mua kiusaamassa. :)

Lakritsi-suklaakakku

200g (tummaa) suklaata (laitoin Fazerin sinistä, taas)
200g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl (150g) vehnäjauhoja
ripaus suolaa
6-8 kpl(á 19g) lakritsikolaa, esim Kick-patukoita

Voitele pyöreä, 22cm irtopohjavuoka. (Mulla käytössä 24 cm:n vuoka.)
Sulata voi kattilassa, lisää suklaapalat siihen ja sekoita kunnes ovat sulaneet. Sekoita ja jäähdytä hiukan.
Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään, kaada taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 
Hienonna lakritsikolat melko hienoksi rouheeksi ja lisää taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisen uunin alaosassa n. 15 minuuttia.
Jätä kakku jäähtymään ja nosta mielellään kylmään vielä yön ajaksi.

Kermakiehkuroiden päälle ripsitty musta sokeri on tuliainen rakkaalta siskoltani Lontoon-matkalta. 

Tarjolla oli myös Suklaavanukas-valkosuklaapaloja. Tällä kertaa päällä Tutti-Frutti Crushia. Tungin koko pellin hetkeksi pakstimeen heti kun olin crushin laittanut. Crushi ei ehtinyt sulaa ennen päällyksen kovettumista. Ja oli helppo leikata suht siistejä paloja. Jääkaappikin olisi käynyt, mutta sinne ei nyt mahtunut.
Tein myös mansikka-mustikkapiirakkaa, joka oli parempaa mitä nimestä voisi päätellä.. mutta siitä sitten erikseen.

Muuten oikein onnistunut päivä, mutta illalla hoksattiin että kaappipakastin vilkutteli sekä varoitus- että virtavaloa. Ja alkoi sulaa... Voihan kärsä! Joten tungin kaiken minkä vaan sain tungettua, pieneen arkkupakastimeen ja manasin huonoa tuuria. Lauantaina juhlitaan Jeren synttäreitä, mihin hittoon mä leivon etukäteen??? Kaikkea ei vaan voi jättää pe iltaan ja la aamuun, täällä on klo 11.30 jo kaverit ovella. Täytyy kai kilauttaa siskolle ja kysyä olisko niiden pakkasessa vielä tilaa...Tai vaihtoehto B: syön koko päivän viinimarjavarastoa pakastimesta pois, jos se sitten vetäis jotakin? ;)

Mukavaa tiistaita! Kiitos kaikista kommenteista ja uudelle lukijalle tervetulotoivotus!

2 kommenttia: