keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Suklainen cassismoussekakku



Tämän ohjeen oon joskus repässy talteen Pirkka-lehdestä. Ja kun tuo suklaa on niiiiin hyvää, samoin viinimarjat, tämä pääsi kokeiluun viime viikon lopulla. Otin sitten mummolaan mukaan, niin oli enemmän syöjiä.:)
Mä tykkäsin, että oli hyvää! Suklaamössö tasoitti marjamössön kirpsakkuutta ja toisinpäin.
Lapsista vain 1/3 tykkäs, mutta Jere sitten oliskin syönyt koko kakun, jos olisin antanu.

Koristelu lasten tahdon mukaan. :)
Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia


Peitä 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat ja pohjapaperi.


Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä vuoassaan, kostuta makeuttamattomalla mustaviinimarjamehulla.

Cassismousse:

3 liivatelehteä
220g (n.4 dl) mustaviinimarjoja
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3 rkl mustaviinimarjamehua (makeuttamatonta)


Suklaamousse:

2 liivatelehteä
150g tummaa suklaata (Käytin taas Fazerin sinistä)
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria 
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl konjakkia (Laitoin kahvia.)


Laita liivetelehdet likoon.
Sulata suklaa.
Vatkaa kermat molempia mousseja varten.
Soseuta sulaneet mustaviinimarjat ja sokeri. Lisää mössöön 2 dl vatkattua kermaa. Kuumenna mehu ja liota liivatteet siihen, sekoita marja-kermamönjään.


Sekoita sulan suklaan joukkoon kermavaahto ja sokerit. Liuota liivatteet kuumaan kahviin (tai kuumenna konjakki). 
Tarkista maku kummastakin moussesta.


Lusikoi mousseseoksia vuorotellen kakkupohjan päälle, niin ne marmoroituvat keskenään. Vältä sekoittamista, jotta värit pysyisivät kauniina.
Peitä kakku vaikkapa kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään väh 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.



Tälläkin kertaa koristelu hoidettiin nopeasti ja helposti. :)
Sain pikkujoululahjaksi siskoiltani tuon silikonimuotin (Kiitos vielä tytöt!) , joka onkin tosi kiva! Noista hahmoista tulee vähän mieleen lasten gogot.
Eli sulatimme Pandan tummaa suklaata muotteihin, hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja valmista tuli! Sitten tapeltiin siitä, kuka saa syödä minkäkin näköisen ukkelin. ;)

Menee hermo tähän talven valottomuuteen..Piti käydä pihalla kokeilemassa tuleeko yhtään kirkkaammin värit esiin...varpaat meinas jäätyä papan crocseissa.

 



7 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Pitäisi joskus kokeilla, kun noita viinimarjoja tahtoo tulla syksyisin yllinkyllin pakasteeseen.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä jo niin nannaa ettääää.....

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä herkulliselta : ) Pitääpäs kokeilla itsekkin!

    VastaaPoista
  4. Herkullista oli <3!

    Jere oli hauska: "Äiti, mä haluan ton ukon tosta..."
    "Et saa, et rupea ronkkimaan keskeltä kakkua!"
    "Mutta äiti, jos mä sahaan siltä vaan pään irti?"
    <3

    VastaaPoista
  5. Oon itse kanssa ihastunut tähän samaan kakkuun! Samat täytteet sopii myös suklaisen täytekakun väliin. Ihanasti lapset ovat koristelleet!

    VastaaPoista
  6. Pitäisi kyllä kokeilla! Olen vain niin jämähtänyt tämän vadelmaversioon...

    VastaaPoista
  7. Voi miten hyvän näköistä ;o Ja ihania suklaakoristeita<3 Pitäiskin itsekkin hommata joku tuollainen kiva suklaamuotti!

    VastaaPoista