maanantai 28. helmikuuta 2011
Mansikka-tuplasuklaakakku
Mä oon täälläkin tainnut vakuuttaa, että marsipaanikakut ei oo mun juttuni, enkä edes tykkää marsipaanista.
No joo, kuitenkin jokin aika sitten aloin tuumimaan, että jospa tohtisin kokeilla. Sitten armas siskoni pamautti kihloihin, onnea vaan vielä hurjasti! No, siitähän ne "koe-eläimet" sitten löytyivät! ;)
Lopputulos ei todellakaan ollut ihan sellainen mitä alunperin ajattelin, mutta ei se niin pahasti mennyt poskelleen, mitä olisi voinut mennä, luulisin. Maku oli kuulemma ollut kohdillaan, joten pääasia täytetty. Ulkokuorta harjoitellaan sitten taas ja taas ja taas. :)
Alkuperäinen inspis tuli Kinuskikissalta jonka luomukset on kyllä niiin hienoja.
Huomasin taas, mitä kaikkea tarvin.. pienen tyllan osto on ekana listalla, kunhan pääsen vaikkapa Bake&Partyyn.
No joo, pohja on kolmen munan pohja, tällä periaatteella.
Juomalasiin 3 munaa. Toiseen samanlaiseen lasiin samanverran sokeria.
Sokerit kaadetaan kippoon, ja lasi täytetään kaakaojauheella , vehnäjauholla ja perunajauholla sekä 1 tl leivinjauhetta.
(Jauhojen suhteet: n. ½ dl kaakaojauhetta, 50-70 % vehnäjauhoja, loput perunajauhoja. Leivinjauhetta 1-2 tl. Tätä isompaan kakkuun laittaisin sen 2 tl.)
Jauhot sekoitetaan kulhossa keskenään. Munat ja sokeri vaahdotetaan. Jauhot sekoitetaan varovasti vaahtoon ja seos kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm.).
Paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla n. 35-40 minuuttia.
Täytteeksi laitoin floravispi-valkosuklaamössöä ja vispi-daimsuklaamössöä sekä pakastemansikoita.
Eli vaahdotin purkillisen vispiä, jaoin sen kahtia. Sulatettu valkosuklaa sekoitetaan toiseen ja sulatettu daimsuklaa toiseen vaahtoon.
Kostutetun pohjan päälle suklaamöhnä ja mansikat.
Kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa, sen päälle kaulittu marsipaani.
Koristukset pikeerillä.
Eli 1/4 dl valkuaista
1½-11/4 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua
Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria 3minuuttia. Lisää sekaan sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista hetken.
Pikeeri kuivuu nopsasti, pidä kannen alla se osa jota et sillä hetkellä tarvitse!
Tästäpä tuli pitkä ja sekava postaus. :)
No, nytpä aloitin 5 pv:n vapaapäivien putken. Aamulla olin vielä töissä, sieltä tultuani käytiin Keskisellä koko perheen voimin. Siellä alkoi esikko valittaa kuumeista oloa ja kotiin tultua oksensi. Toivottavasti tauti on helppo ja nopea, eikä kierrä kaikkia läpi. No, voihan tätä hiihtolomaa näinkin viettää. Onneksi ei ollut lomaa Hulahula-saarille varattuna!
Aurinkoista ja virkistävää viikkoa kaikille!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hienosti olet onnistunut! =)
VastaaPoistaMyös meillä on tänä talvena sairasteltu niin paljon, ettei tosikaan. =( Mutta onneksi oksutaudilta on vältytty, ainakin vielä. ;)
Kyllä näyttää hyvälle! :)
VastaaPoistaParanemisia sinne. Meillä aletaan olla jo paremisen puolella. Minä ja lapset oltu kolme päivää kuumeessa. Leivontaurakka alkaa torstaina tutun juhliin, niin sais olla jo kunnossa.
Tämä oli ihan uskomaton yllätys ja maistui kyllä kaikille, jotka osingoille pääsivät! :)
VastaaPoistaIsoista isoin kiitos, ehdottomasti parasta kakkua, mitä olen koskaan syönyt <3!
Onnistunut kokeilu! Kiva, että olet laittanut vinkkejä pikeerin käytöstä.
VastaaPoistaHyvin onnistuneelta kokeilultahan tuo näyttää, kaunis kakku!
VastaaPoistaIhanalle vaikuttaa kakku ja pakkohan sen on maistua hyvälle noista aineista tehtynä.
VastaaPoista