tiistai 6. heinäkuuta 2010

30-vee kakkuja



Mä vanhenen, pääsen keski-ikäisten kerhoon, niin kuin eräs rakas ystäväni osuvasti sanoi. :)
Joten kahviteltiin sitten vähän. Jos on oikeen hyvä tuuri, parin viikon päästä äitini saa viikonlopun vapaaksi ja ottaa lapsoset viikonlopuksi yökylään, sitten voidaan tuo ukkokullan kanssa käydäkin jossain. :) Sitä odotellessa.
Tänään oli onneksi taas ihana ilma, saatiin kahvitella ulkonakin. Mä sitten nautin näistä lämpöisistä päivistä, varsinkin jos on vapaapäivä! ;)
Muutakin leivoin, voileipäkakkua ja pari juustokakkua, laitan niitä tänne kunhan ehdin. Huomenna taas töihin, paluu arkeen.

No tässä nuo kakut, joita väsäsin ankarassa helteessä, kersojen tapellessa ja vaatiessa yhtä sun toista joka ainoassa välissä... Päässsä kävi kyllä useammin kuin kerran harras toive siitä, että seuraavan kerran leipoessa saan olla ihan YKSIN. Mutta jos sitten kun 50v päivät lähestyy.:)
Helle tosiaan meinas ihan vetelöittää kermat, mutta nopsaan yritin jotain tursottaa.
Äiti ja iskä oli ostanu mulle lahjaks Tupperwaren pursottimen, ja nyt yritän opetella sen käyttöä. Ihana kapine, kun vaan sais rauhassa perehtyä.

Asiaan... Tuo pyöreä kakku on tavallinen 6 munan kakku.

6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Toisessa välissä on Lemon curdia ja 2 Vanhan ajan vaniljakastikepussia sekoitettuna 2 dl maitoa. Seokseen lisäsin Marianne crushia.

Toiseen väliin laitoin mansikkasurvosta (pakastemansikoista) ja kermaa johon sekoitin 130g sulatettua valkosuklaata.



Sydämen muotoinen kakku (silikonimuotti oli lahja ihanaiselta Heskalta ) on gluteeniton 4 munan pohja.

4 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, lisää varovasti vaahtoon. Paista alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Molempiin väleihin laitoin mansikka survosta ja kerma-valkosuklaa sekoitusta.

4 kommenttia:

  1. Vai muka keski-ikä. Höpö höpö, sehän alkaa vasta nelikymppisistä. Sinä ole vielä tosi NUORI!!
    Paljon onnea sinulle!!!

    VastaaPoista
  2. Herkulliset kakut. Onnittelut sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanat mansikkaiset kakut! Onnittelut sinulle ja tervetuloa kerhoon :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos onnitteluista!
    On se uskomatonta, miten nopeasti aika menee...10 vuotta meni yhtäkkiä, ja varsinkin viimeiset 5 on kadonnut sujahtamalla. Ja yhtään sen vanhemmaksi en itseäni tunne, kuin 5v sittenkään... :)

    VastaaPoista