tiistai 25. kesäkuuta 2019

Raparperimehu


Jostain syystä meidän raparperimme tuottaa edelleen huonoa satoa.
Varret ovat surullisen ohuita ja niitä on harvassa.
Siksi ilahduinkin kovasti kun työkaveri yllätti pussillisella komeita raparperin varsia!
Piirakan teon lisäksi meillä keiteltiin raparperimehua, ohje löytyi muistaakseni dansukkerilta.

Alkuperäisessä ohjeessa olisi voinut mehua maustaa esim. kanelitangoilla, mutta ne jätin tällä kertaa sivuun. Vähensin myös sokerin määrää reippaasti, ohjeessa sitä oli 5dl.
Mehun menekistä päätellen sitä oli kuitenkin sopivasti.
Pakastin heti alkuun 2 muovipullollista kun ajattelin että mehu ehtii homehtumaan..
No ei olisi ehtinyt. :) 


2l raparperia palottuna
1 luomusitruuna
vajaa 3dl ruokosokeria
3tl sitruunahappoa
2l kiehuvaa vettä

Huuhtele raparperin varret ja paloittele ne. Laita palat isoon kattilaan.
Pese sitruuna, raasta keltainen kuori ja viskaa raparperien pälle. Purista mehu ja lisää se kattilaan.
Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo.
Kaada päälle kuuma vesi.
Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi ja pullota juoma, säilytä viileässä.
Tarjoa vedellä tai esim. sitruunakivennäisvedellä laimennettuna.


Kesässä nauttin todella paljon vedestä., vaikka jostain syystä tänä kesänä uintikertoja on kertynyt poikkeuksellisen vähän.
Lapsuusmaisemissa käydessä oli pakko mennä rantaan kuvaamaan vielä puolen yön huiteissa, vaikka sääsket yrittivät syödä elävältä.
Rannassa istuessa tuntuu rentoutuvan kunnolla, sielu lepää ja silmä nauttii maisemasta.



Lenkillä käyntikin on ihanaa jos edes välillä kulkee veden lähellä.
Tämän kesän lataavin lenkki taisi olla Varpulan tekoaltaan vallin päällä kävellessä.



Mikä tekee sinun kesästäsi ihanan? 


4 kommenttia:

  1. Moi. Varmaan maukasta ja raikasta mehua! Kesä on täynnä ihanuuksia, joten niistä on mahdotonta valita juuri sitä tärkeintä. Kristiina

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkullista ja maukasta raparperimehua oikein olet valmistanut.Minun kesääni kuuluu retkeily, se on se minun oma ihanuus kesä-aikaan.

    VastaaPoista
  3. Me hukutaan raperperiin, joten kiitos, kun jaoit tämän. Hieman jo tuskailtu, että mitä kaikkea siitä tekisi. Mehuapa tietysti. Aurinkoista heinäkuuta!

    VastaaPoista
  4. Aah...mikäs sen ihanampaa kuin raikas raparperimehu. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista