torstai 6. huhtikuuta 2017

Veriappelsiini-rahkapiirakka




Ohje napattu Valion sivuilta, toteutettu aikaa sitten mutta unohtui luonnoksiin.
 
Veriappelsiinit joku oli ehtinyt syödä, laitoin verigreippiä, toimi oikein hyvin.
Pistaasipähkinöitä ei löytynyt, laitoin sitä mitä kaapissa oli, tällä kertaa saksanpähkinää.
Niitä en osta toista kertaa, ei oikein ollut mun makuuni...
Kokonaisuutena piirakka oli hyvää, nuo pähkinät vähän vaivas mua. Maistui jotenkin tunkkaisilta, vaikka oli avaamaton pussi jossa pitkästi päiväystä jäljellä.






3 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl Oivariini juoksevaa
2prk (a200g) Valio appelsiini rahkaa
1dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
2-3 veriappelsiinia

Muruseos

½dl suolattomia pistaasipähkinöitä
½dl sokeria
0,75dl vehnäjauhoja
2rkl oivariini juoksevaa

Tee ensin muruseos.
hienonna pähkinät puukolla.
Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä.
Siirrä kulhoon.
Lisää sokeri, jauhot ja oivariini. Nypi tasaiseksi.

Taikina:
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Yhdistä oivariini  ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää maito.
Sekoita jauhot ja leivinjauhot, sihtaa taikinaan. Sekoita.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun 30x23 cm vuokaan.
Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja lisää ne taikinan päälle.
Lusikoi päälle toinen purkillinen rahkaa.
Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 40-45 minuuttia.












1 kommentti: