perjantai 20. maaliskuuta 2015

Karkkienkeittelyillassa Hopeatoffee ja Daim



Pitkästä aikaa keiteltiin karkkeja kummitytön kanssa.
Oli oikein mukava ilta!

Nyt taisi löytyä kaikkien aikojen paras ohje,
 koehenkilöiden kommenteista päätellen.
Hopeatoffee on kuulemma parasta, mitä me koskaan on keitelty. ;)
Karkeista tuli aika kovia.
Syy syy on kai siinä että (vieläkään) en omista sellaista lämpömittaria, jolla oltais mitattu asteet.
Keiteltiin mutu-tuntumalla. 
Ei paha, kuitenkaan. ;)
Ohje Maku.fi-sivustolta.


1dl sokeria
1dl lakritsikastiketta
3/4dl vaaleaa siirappia
3/4dl vispikermaa

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.
Kuumenna seos ja keitä välillä sekoitellen kunnes digitaalinen lämpömittari näyttää 120 astetta.
Kumoa toffeemassa öljytyn leivinpaperin päälle.
Anna jäähtyä sen verran että seosta pystyy käsittelemään.
Muovaa massasta öljytyin käsin muutaman sentin paksuinen tanko ja kääri se leivinpaperiin.
Siirrä massa jääkaappiin kovettumaan n. 30 minuutiksi.

Paloittele tanko sopiviksi suupaloiksi ja kääri palat esim sellofaaniin ettei vät ne takerru toisiinsa.












Toisessa kattilassa tehtiin Daimia, johon ohje löytyy täältä.
Nam. :)










Yksi herkku jäi kuvaamatta. Se on itseasiassa unohtunut pakastimeen...


1 kommentti: