keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Rukiiset porkkanaleivät





 





 
Arkipäivään sopii hyvin mehevä leipäresepti.
Tästä tulee 4 leipää, eli kaksi pellillistä paistettavaa.
Mukava tuliainen vaikka mummulle tai kaverille, ellei jaksa kaikkia itse syödä.
 




 
50 g hiivaa
6 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g sulatettua voita
2 tl suolaa
3/4 dl vaaleaa siirappia
noin 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
7-8 1/2 dl vehnäjauhoja
5-6 1/2 dl hienoja ruisjauhoja
 
 
Murusta hiiva kulhoon.
 Lisää maito ja liuota hiiva siihen.
 Lisää voisula, suola, siirappi, porkkanaraaste ja jauhot vähän kerrallaan.
 Vaivaa kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 min.
 
 Jaa taikina neljään osaan jauhotetulle alustalle. Muotoile palloiksi.
 Painele pallot pyöreiksi levyiksi  (halk. noin 15 cm).
 Paina leipiin reikä keskelle vaikka snapsilasilla. (Suosittelen jotain vähän isompaa, kohotessa turpoaa umpeen..) Pistele haarukalla.
Kohota liinan alla noin 30 min.
 
Paista uunin alimmalla tasolla 220 asteessa 12-15 min, kunnes leivät ovat kauniin värisiä.









 
Arkiaamun piristys tämäkin.
Kaihtimia avatessa huomasin että joku oli peruuttaessaan jättänyt kadun päähän kaksi sydämen kuvaa. :)



Keväistä keskiviikkoa!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti