maanantai 12. toukokuuta 2014

Raparperipiirakka




Edellisessä postauksessa mainittuja raparpereja riitti myös piirakkaan.
Meillä tämä teki kauppansa, nam!
Vaniljakastike maistuisi tämän kanssa, mutta kermavaahtonokarekaan ei ollut pahaa. ;)
 
 
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
½dl fariinisokeria
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
1dl juoksevaa margariinia
1muna
 
n.300g (5-6dl) raparperinpaloja
1tlk (200g) kermaviiliä
1muna
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
 
Sekotia keskenään jauhot, kaurahiutaleet,fariinisokeri, vaniljasokeri,leivinjauhe ja kaneli.
Lisää margariini ja muna, sekoita.
Levitä taikina halk 24cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita keskenään kuoritut ja paloitellut raparperit, kermaviili, muna ja sokerit.
Kaada seos pohjan päälle.
 
Paista alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.




 
 
Kevään kunniaksi muutama kuva erittäin onnistuneesta retkestä Kyrkösjärven maisemiin lasten ja siskojen kanssa. Kotiin tullessa oli posket nauramisesta kipeät, joten hauskaa oli. :)
Ihana huomata, miten sujuvasti esikoinen viritteli nuotion makkaran paistoa varten, omatoimisesti.
Ja lapset muistivat tarkastaa että poislähtiessä notski oli kunnolla sammutettu eikä roskiakaan jäänyt mihinkään. Tuo asenne kun pysyis....

Ihanan tyyni sää.



Polku vie seikkailuihin...

Mitä hankalampi maasto, sen parempi?


 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkua! Raparperi jo kovasti kasvattaa varttaan, pian saa taas leipoa tuoreista raparpereista :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin olis raparperia. Täytyykin tehdä niistä joku ihana piirakka - vaikka tällainen!

    VastaaPoista